Více času na podstatné

Znáte pravidla pro uvádění biocidních přípravků na trh a jejich používání?

29.10.2012 09:28

Dne 17. července 2012 vstoupilo v platnost nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 528/2012 o dodávání biocidních přípravků na trh a jejich používání. Toto nařízení bude od 1. září 2013 nově stanovovat pravidla pro uvádění biocidních přípravků na trh. Stejně jako ve stávající praxi budou moci získat povolení pro uvedení na trh pouze biocidní přípravky se schválenou účinnou látkou, avšak nově bude získané povolení použitelné v celé Evropské unii. Tématický seminář proběhne již 5. listopadu!

Na semináři by měla být přednesena a prodiskutována současná pravidla pro uvádění biocidních přípravků na trh a o jejich používání na základě jejich oznámení a na základě jejich povolení podle zákona č. 120/2002 Sb., o podmínkách uvádění biocidních přípravků na trh.

Zároveň budou účastníci semináře seznámeni se změnami, které od 1. září 2013 přinese do postupu oznamování a povolování biocidních přípravků nové nařízení (EU) č. 528/2012, o dodávání biocidních přípravků na trh.

Diskutovány budou i otázky technické dokumentace a otázky ekonomické spojené s oznamováním a povolováním biocidních přípravků podle současně platné národní legislativy a podle přímo působícího nařízení EU.

Při seznamování účastníků s problematikou biocidů a při diskuzi budou uplatněny dosavadní zkušenosti z již zpracovaných oznámení nebo žádostí o povolení.

Problematika semináře je mimořádně závažná a  pro většinu malých a středních českých výrobců a dovozců může být i existenčně závažná  z technických a zejména ekonomických důvodů pro všechny současné výrobce a dovozce biocidních přípravků, kteří vyrábějí a uvádějí na trh své biocidní výrobky na základě pouhého oznámení ministerstvu zdravotnictví.

Připravený seminář je koncipován jako komplexní průvodce praxí, přičemž upozorní na vznikající povinnosti, vysvětlí a doporučí jak v určitých případech postupovat tak, aby činnost i vaší společnosti byla zcela v souladu s novým nařízením o biocidních přípravcích.  Seminářem vás bude provázet již tradičně Ing. Petira, CSc., expert na oblast chemických látek. Účastníci školení obdrží osvědčení o absolvování semináře a veškeré podklady ze semináře.

Seminář se uskuteční v Praze v hotelu Pramen (Černý most).

 

Přihláška, pozvánka a další informace najdete ZDE. Přihlášku zasílejte nejpozději 1. listopadu do 10hod, děkujeme.