Více času na podstatné

Coca Cola představila PET láhev vyrobenou stoprocentně z rostlinných materiálů

21.09.2015 11:10

Na světové výstavě World Expo v Miláně představila společnost Coca Cola první PET láhev vyrobenou stoprocentně z rostlinných materiálů. Společnost Coca Cola používala již dříve PET láhve vyrobené ze směsi konvenčních a rostlinných materiálů. Podle sdělení společnosti je při jejich výrobě používána patentovaná technologie. Cukr obsažený v rostlinách je při výrobě změněn v plast.

Obaly fungují stejně jako tradiční PET a stejně se recyklují. Zatížení životního prostředí je nižší a šetří se přírodní zdroje. Nová láhev se může používat v rozličných velikostech pro balení minerálních vod, limonád, šťáv a čajů.

K jejich výrobě používá Coca Cola jako výchozí surovinu cukrovou třtinu a odpady z jejího zpracování. Coca Cola zavedla na trh PET láhve ze směsných materiálů již v roce 2009 a dodala od té doby do 40 zemí více než 35 mld. láhví.

Tyto PET láhve byly vyrobeny s podílem 30 % PET z rostlinných zdrojů. Podle odhadu bylo ušetřeno od jejich zavedení ročně více než 315 000 t emisí CO2. Coca Cola chce dále investovat do výroby těchto (Plant Bootle) láhví.

 

Zdroj: https://www.packaging-cz.cz