Více času na podstatné

Do tvorby nových dokumentů k administraci OPŽP 2014-2020 chce SFŽP zapojit i odbornou veřejnost

27.08.2014 08:07

Přípravy na další programové období probíhají již několik měsíců na úrovni ministerstev, vlády ČR a ve spolupráci s Evropskou komisí. Součástí příprav je i tvorba dokumentů, nezbytných pro administraci projektů. Státní fond životního prostředí ČR bude i v dalším období zprostředkujícím subjektem, který se proto nyní na přípravě nových programových dokumentů významně podílí.

„Rádi bychom využili zkušenosti a poznatky všech, kteří se do končícího Operačního programu Životní prostředí zapojili a pomohou nám nastavit administraci projektů způsobem, který se vyvaruje zbytečného opakování chyb předchozího období, které ve svém důsledku zpomalovaly čerpání i žadatele," řekl k záměrům fondu jeho ředitel Petr Valdman.

Se začátkem nového programového období Operačního programu Životní prostředí 2014-2020 připravuje státní fond na přelom srpna a září 2014 sérii diskusních setkání na téma administrace žádostí, realizace projektů a kontrola projektů. Cílem setkání bude prodiskutovat poznatky z administrace Operačního programu Životní prostředí 2007-2013 a najít způsob, jak zlepšit nastavení postupů a dokumentů pro období nastávající. SFŽP věří, že se takových diskuzí rádi zúčastníte i vyplněním dotazníku.

 

Vyplnění dotazníku:

Dotazník najdete ZDE. Po vyplnění zašlete, prosím, dotazník na adresu Zelené linky: dotazy@sfzp.cz, do předmětu e-mailu napište Dotazník OPŽP 2014+.

 

 

Zdroj: SFŽP