Více času na podstatné

Dostavba JE Temelín: Areva podala žalobu proti vyloučení z tendru

24.09.2013 09:47

Francouzská společnost Areva se bude proti svému vyloučení z tendru na dostavbu jaderné elektrárny Temelín bránit u soudu. Podala žalobu ke Krajskému soudu v Brně a žádost na vydání předběžného opatření. Areva v návrhu na vydání předběžného opatření požaduje pozastavení zadávacího řízení, popřípadě uložení zákazu zadavateli uzavřít v tendru smlouvu s vybranou firmou. Více ZDE

 

Dnešní HN: Šéf Arevy: Rozhodování ÚOHS ve sporu s ČEZ o Temelín bylo zaujaté. Antimonopolní úřad si podle Arevy nevyžádal důležité dokumenty. Pokud soudce vydá předběžné opatření, tendr se může zastavit.

Luc Oursel, šéf francouzské Arevy, obvinil český antimonopolní úřad, že ve sporu jeho firmy se společností ČEZ nepostupoval férovým způsobem. "Proces byl podle mého názoru zaujatý," říká v exkluzivním rozhovoru pro HN Oursel. Proto se Areva na konci minulého týdne obrátila k brněnskému krajskému soudu se žalobou na rozhodnutí šéfa ÚOHS Petra Rafaje.

Celý spor se týká největšího tendru v historii České republiky na dostavbu dvou bloků v Jaderné elektrárně Temelín za 200 až 300 miliard korun. Z toho byla Areva před rokem vyloučena. Teď se do něj chce vrátit. I proto podala kromě žaloby i žádost o předběžné opatření, které požaduje buď pozastavení tendru, nebo vydání nařízení pro ČEZ, že nemůže podepsat smlouvu s vítězem.

 

Více čtěte v dnešních HN, kde najdete i rozhovor s generálním ředitelem Arevy.

 

 

Zdroj: E15

Více na: https://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/areva-se-kvuli-temelinu-obratila-na-soud-zada-zastaveni-tendru-1023315#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink Více na: https://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/areva-se-kvuli-temelinu-obratila-na-soud-zada-zastaveni-tendru-1023315#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink