Více času na podstatné

ECHA zpřístupnila nového praktického průvodce pro meziprodukty

22.07.2014 08:22

Nový praktický průvodce pomůže registrantům a následným uživatelům vyhovět požadavkům REACH pro meziprodukty, identifikovat informace, které se oznamují v registrační dokumentaci.

 

ECHA zpřístupnila nového praktického průvodce s názvem ”Jak ohodnit, zdali se látka používá jako meziprodukt za přísně kontrolovaných podmínek a jak oznamovat informace o meziproduktech při registraci v IUCLID”.

 

Pro meziprodukty platí výhody plynoucí ze zvláštních odchylek z nařízení REACH, jako jsou redukované registrační požadavky a výjimky z povolování (autorizace).

 

Tento praktický průvodce má za cíl podpořit registranty a následné uživatele meziproduktů, aby si zkontrolovali, zdali jejich použití je v souladu s definicí meziproduktu podle nařízení REACH. Poskytuje příklady použití chemické látky jako meziproduktu a přísně kontrolavaných podmínek, které jsou vyžadovány při zredukované registraci. Také ukazuje, jak si registranti a následní uživatelé mohou zkontrolovat podmínky, které jsou zavedeny na místě.

 

Protože registrace meziproduktů má zvláštní požadavky, tento praktický průvodce také vysvětluje, jak by měly být zahrnuty do registrační dokumentace s ohledem na použití meziproduktu. Praktický průvodce doplňuje metodický pokyn pro meziprodukty publikovaný v roce 2010.

 

V současné době je praktický průvodce publikován pouze v anglickém jazyce. Předpokládá se však, že bude publikován ve všech 23 jazykových mutacích členských států EU.

 

Ke stažení:

 

Zdroj: MPO