Více času na podstatné

IPPC: Split views k BAT “Výroba desek na bázi dřeva” do 22. dubna

11.04.2014 11:56

Prvním novým referenčním dokumentem o nejlepších dostupných technikách (Best Available Techniques - BAT) připravovaným podle Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2010/75/EU o průmyslových emisích je referenční dokument o BAT (BREF) “Výroba desek na bázi dřeva“ (z angl. Wood-based Panels Production).

Ve dnech 1. až 4. dubna 2014 se konal “Final meeting” v Seville ve Španělsku. Kromě zástupců členských zemí Evropské unie se jednání účastnili také zástupci evropského průmyslového svazu EPF. Zástupci České republiky se výrazným způsobem zapojili do diskuse o finální podobě referenčního dokumentu o BAT. Dosáhli například, aby do návrhu byla vložena nová definice sušáren, ovlivnili nastavení referenčních podmínek pro emise do ovzduší.

Řada členských států měla zásadní připomínky k návrhu referenčního dokumentu o BAT “Výroba desek na bázi dřeva” a v průběhu Final meetingu nedošlo k dohodě. Bylo tedy dohodnuto, že členské státy mohou v termínu do 22. dubna 2014 zaslat Evrospkému úřadu zabývajícímu se problematikou integrované prvence (EIPPCB) své “split views” a zdůvodnit svůj postoj technickými a ekonomickými argumenty.

 

Zdroj: IPPC