Více času na podstatné

Labe pro lodě, nebo pro přírodu?

31.10.2011 09:32

Poslední úsek Labe na českém území dosud prochází krajinou bez větších zásahů člověka. Ekologové to vítají, ale loďaři skřípou zuby – kvůli výkyvům vodní hladiny zde velké čluny mohou plout jen po malou část roku. Může se splavnost řeky zlepšit, aniž by příroda trpěla? I o tom bude 31. října další Speciál s Martinem Veselovským.

Diskuse o zajištění stabilní splavnosti řeky Labe se zúčastní Jana Vitnerová ze sdružení Arnika, Petr Jirásek z Fakulty životního prostředí UJEP, severočeský korespondent Sächsische Zeitung Steffen Neumann, generální ředitel ČSPL Milan Raba a generální ředitel Ředitelství vodních cest Jiří Blažek. 

Vyplatí se prohloubit koryto řeky a vybudovat plavební stupeň u Děčína? Jaký dopad by splavnění mělo na životní prostředí labských břehů? Spolupracují při rozhodování úřady na české a německé straně?
 
Speciál Martina Veselovského se vysílá živě z divadelního sálu Domu dětí a mládeže ve Velké hradební 19 v Ústí nad Labem. Nalaďte si v pondělí 31. října v obvyklou dobu od 17 do 18 hodin Radiožurnál nebo Český rozhlas Sever. Celou diskusi můžete od 17 do 18.30 hodin sledovat ve video přenosu na zpravy.rozhlas.cz.
 
Související články:

 

Zdroj: Radiožurnál