Více času na podstatné

LABOREXPO 2013 – VI. ročník veletrhu analytické, měřicí a laboratorní techniky s doprovodným programem

27.08.2013 13:20

Již za necelý měsíc se v pražském Kongresovém centru uskuteční veletrh LABOREXPO, který představí největší nabídku analytické, měřicí a laboratorní techniky na jednom místě. Na jeho letošní, v pořadí již VI. ročník, zve rekordní počet 85 vystavovatelů, kteří představí širokou nabídku hi-tech analytické techniky pro vědu, výzkum a vývoj a nepřeberné množství nejrůznějších měřicí přístrojů a laboratorního vybavení pro každodenní laboratorní praxi.

 

 

 

Veletrh LABOREXPO opět po dvou letech

Přední světový výrobci analytické techniky jakými jsou Agilent, Beckman Coulter, METROHM, Perkin Elmer, LECO, Shimadzu, Thermo Scientific nebo WATERS nebudou na letošním veletrhu LABOREXPO chybět. Zařadí se tak do dlouhého seznamu vystavovatelů, kteří zde budou prezentovat své nejmodernější technologie a zařízení. Dalším důkazem vysoké úrovně letošního veletrhu, který se koná pouze jednou za dva roky, je zároveň i fakt, že se kromě výše uvedených firem, přihlásilo několik nových vystavovatelů, kteří rozšířili již tak širokou nabídku vystavujících firem o další velmi zajímavé produkty. Mezi ně patří švýcarský výrobce vysoce kvalitních dílů ze speciální keramiky, rubínu a safíru pro rozličné analytické a laboratorní aplikace CERAMARET, americký výrobce pružin a těsnění pro kritické aplikace v oboru HPLC a UHPLC firma BAL SEAL, rakouský dodavatel vysoce výkonné laboratorní instrumentace pro testování farmaceutických materiálů ABL&E-JASCO nebo nově například i Ústav pro organickou chemii a biochemii AV ČR a jeho Vývojové dílny, které budou nabízet své služby pro laboratoře, vědu a výzkum.

 

LABOREXPO: 25.–26. 9. 2013 Kongresové centrum Praha

 

Soutěž exponátů – inovací a novinky

Většina vystavovatelů představí návštěvníkům veletrhu LABOREXPO 2013 své nejnovější produkty a technologie. Mnozí z nich proto přihlásili své výrobky do soutěže o „Oceněný exponát veletrhu LABOREXPO 2013“, protože svým novátorským řešením posouvají laboratorní techniku opět o kus dál jak z hlediska technickém řešení, tak i z pohledu analytických metod nebo rozsahu využití. Veletrh proto jedinečnou příležitostí se s těmito novinkami na trhu osobně seznámit.

 

Doprovodný program

Pro velkou část návštěvníků bude významným přínosem z návštěvy veletrhu účast na přednáškách v rámci jeho doprovodného programu. Přednášející zde budou prezentovat vědecké projekty a jejich výsledky, kterými jistě zaujmou i mnoho z těch, kdo se vědou a výzkumem běžně nezabývají, ale osloví je nejen téma, ale i přednášející. Takovým příkladem mohou být např. přednášky „Životní cyklus HIV“ Ing. Michaely Rumlové z ÚOCHB, „Využití nových elektrodových materiálů pro voltametrické stanovení biologicky aktivních látek v biologických a environmentálních matricích“ Prof. Jiřího Barka z Univerzity Karlovy, přednáška na téma „Nanodiamanty“ Mgr. Petra Cíglera z ÚOCHB nebo i „Představení českého laboratorního přístroje na výrobu nanovláken a nanočástic 4S“ Ing. Markem Pokorným ze společnosti ContiPro Biotech. Doprovodný program veletrhu finančně podporují společnosti Lach-Ner, MERCI a MERCK MILLIPORE.

 

Soutěž a další výhody pro návštěvníky

Každý návštěvník veletrhu LABOREXPO 2013, který po příchodu odevzdá u jednoho z registračních pultů svou vyplněnou vstupenku, obdrží zdarma oficiální Katalog výstavy a zároveň bude jeho vstupenka vložena do slosování o hodnotné ceny. Ten, kdo se k návštěvě veletrhu zaregistruje předem, získá navíc poukázku na občerstvení zdarma! Vstup na veletrh i jeho doprovodný program je volný. Zaregistrovat se předem nebo si stáhnout volnou vstupenku lze na web stránkách veletrhu.

 

Kontakt na organizátora:

CHEMAGAZÍN s.r.o.

T: +420 603 211 803

E: info@laborexpo.cz

I: www.laborexpo.cz