Více času na podstatné

MMR vyhlásilo výzvu na územní studie

10.10.2015 06:47

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo dne 9. října 2015 již 9. výzvu v Integrovaném regionálním operačním programu (IROP) s názvem „Územní studie“. Výzva se týká zpracování územních studií pořizovaných podle stavebního zákona. Podporovány budou územní studie zaměřené na řešení krajiny a územní studie zaměřené na veřejnou technickou infrastrukturu, veřejnou dopravní infrastrukturu nebo na veřejná prostranství.

Podpora je zaměřena na zpracování územních studií veřejné technické infrastruktury, veřejné dopravní infrastruktury, veřejných prostranství nebo také na komplexní řešení krajiny. Územní studie lze realizovat na celém území správního obvodu obce s rozšířenou působností. Příjemci podpory mohou být pouze obce s rozšířenou působností. Celková alokace výzvy je 450 mil. Kč a z toho 382,5 mil. Kč je z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Žadatelé mohou žádosti o podporu podávat od 29. října 2015 do 31. března 2017, přičemž žádosti budou hodnoceny průběžně podle data předložení. Realizace projektů pak musí být dokončena nejpozději 31. prosince 2019. Výzva „Územní studie“ patří pod specifický cíl 3.3 Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje.

Dne 20. října 2015 se v Praze uskuteční seminář pro žadatele k 3. výzvě „Regulační plány“ a k 9. výzvě Územní studie. Seminář je určen jen pro zástupce obcí s rozšířenou působností. Více informací, program a přihlašovací formulář na seminář v Praze naleznete ZDE. Projekty je možné konzultovat s kontaktními pracovníky Centra pro regionální rozvoj České republiky v jednotlivých krajích. Dokumenty k výzvě najdete ZDE.

 

 

Mohlo by vás zajímat:

MMR vyhlásilo pro obce s rozšířenou působností výzvu na pořízení regulačních plánů (16.9.2015)

Výzva - Územní plány