Více času na podstatné

Návrh novely NV o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod (př. č.7)

23.05.2016 07:02

Ministerstvo životního prostředí poslalo do připomínkového řízení návrh nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 401/2015 Sb., o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod, náležitostech povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových a do kanalizací a o citlivých oblastech.

Oproti platné právní úpravě předkládaný návrh nařízení zpřesňuje slovní definici nejlepší dostupné technologie pro jednotlivé velikostní kategorie čistíren a podstatně zpřísňuje číselné parametry těchto technologií a dále jednoznačnou a podrobnou specifikaci způsobu využití popisu nejlepších dostupných technologií z přílohy č. 7 vodoprávním úřadem při postupu stanovení emisních limitů.

Předložený návrh nařízení vlády reaguje na usnesení vlády České republiky č. 1022 ze dne 14. prosince 2015, kterým bylo schváleno nařízení vlády č. 401/2015 Sb. a zároveň bylo uloženo ministru životního prostředí ve spolupráci s ministry průmyslu a obchodu a zemědělství zpracovat novelu nařízení vlády spočívající ve vypuštění nebo významném zpřísnění číselných hodnot uvedených v příloze č. 7 k tomuto nařízení. Termín připomínek je stanoven na 26.5.2016. Další podrobnosti ZDE.