Více času na podstatné

Nové dotační šance pro subjekty působící v oblasti environmentálního vzdělávání, poradenství a osvěty

07.11.2012 13:18
Státního fondu životního prostředí (SFŽP) vyhlásil XLIII. výzvu pro podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu Životní prostředí. Vyhlášená výzva se týká proiritní osy č. 7 - Dotace pro environmentální vzdělávání, poradenství a osvětu. Žádosti o podporu jsou přijímány od 3. prosince 2012 do 28. února 2013.

 

V rámci oblasti podpory bude možné podporovat projekty zaměřené na:
- rekonstrukci, dostavbu nebo přístavbu stávajících objektů center a poraden,
- nákup, rekonstrukce, dostavbu, přístavbu a výstavbu objektů za účelem vzniku nových center a poraden,
- technické vybavení center a poraden investičního charakteru,
- tvorbu materiálů a pomůcek investičního charakteru.

Přijatelní příjemci podpory pro výše uvedená opatření jsou: obce, svazky obcí, města, kraje, vysoké školy, občanská sdružení, obecně prospěšné společnosti, Česká republika prostřednictvím organizačních složek státu, příspěvkové organizace a organizační složky obcí a měst, příspěvkové organizace a organizační složky krajů a příspěvkové organizace – stát. Ve všech případech lze podporovat pouze projekty realizované v areálech zoologických zahrad, záchranných stanic a záchytných center CITES.

Dále bude v rámci oblasti podpory možné podporovat projekty zaměřené na:
- tvorba materiálů a pomůcek investičního charakteru – pouze úpravy dětských hřišť a zahrad v přírodním stylu při mateřských školách. Podpora se týká projektů zpracovaných podle principů uvedených v publikaci MŽP „Dětská hřiště a zahrady v přírodním stylu“,
-  tvorba materiálů a pomůcek investičního charakteru – pouze vytvoření a rozvoj zázemí pro subjekty pracující podle konceptu lesní mateřské školy.

Přijatelní příjemci podpory pro výše uvedená opatření jsou: obce, svazky obcí, města, kraje, občanská sdružení, obecně prospěšné společnosti a další subjekty, jejichž činnost není podnikatelskou ve smyslu obchodního zákoníku.

 

Finanční limity:

Maximální výše podpory na 1 projekt v opatřeních rekonstrukce, dostavby nebo přístavby stávajících objektů center a poraden; nákupu, rekonstrukce, dostavby, přístavby a výstavby objektů za účelem vzniku nových center a poraden činí 30 mil. Kč (včetně nákladů na křížové financování).

Maximální výše podpory na 1 projekt technického vybavení center a poraden investičního charakteru činí 2 mil. Kč.

Maximální výše podpory na 1 projekt tvorby materiálů a pomůcek investičního charakteru činí 5 mil. Kč.

 

Důležité informace:

Žádosti o podporu (kritéria přijatelnosti, způsobilé výdaje) musí být v souladu s Programovým dokumentem OPŽP, Implementačním dokumentem OPŽP a výzvou pro podávání žádostí. Podmínky pro podávání žádostí jsou uvedeny v aktuálním znění  Směrnice MŽP č. 12/2012 pro předkládání žádostí a o poskytování finančních prostředků pro projekty z OPŽP včetně spolufinancování ze SFŽP ČR a státního rozpočtu ČR - kapitoly 315 a Závazných pokynů pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP. Všechny závazné dokumenty jsou k dispozici na internetových stránkách OPŽP www.opzp.cz v sekci „Dokumenty ke stažení".

 

Dokumety ke stažení:

XLIII. výzva - Osnova plánu činnosti - Vybudování, vznik a úpravy dětských hřišť a zahrad v přírodním stylu při mateřských školách XLIII. výzva - Osnova plánu činnosti - Lesní mateřské školy

XLIII. výzva - Osnova následného plánu činnosti - vybavení vzdělávacích center a poraden

XLIII. výzva - Osnova následného plánu činnosti - stavby a rekonstrukce

XLIII. výzva - Osnova plánu činnosti - tvorba materiálů a pomůcek

XLIII. výzva - Hodnoticí kriteria

Text XLIII. výzvy