Více času na podstatné

Energetiku na MPO povede Lenka Kovačovská

01.12.2015 15:47

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek jmenoval s účinností k 1. prosinci Lenku Kovačovskou svou náměstkyní pro řízení sekce energetiky. Lenka Kovačovská tak zaujme místo po Pavlu Šolcovi. Mezi její klíčové výzvy bude patřit především naplňování Státní energetické koncepce a rozvoj jaderné energetiky.

Lenka Kovačovská dosud působila na MPO v pozici ředitelky odboru strategie a mezinárodní spolupráce v energetice MPO. Mezi klíčové výzvy nové náměstkyně patří zejména naplňování Státní energetické koncepce a kroky související s rozvojem jaderné energetiky. Dále pak vyjednávání za Českou republiku ohledně energetické unie, například v souvislosti s diskutovanou novou podobou trhu s elektřinou či naplňování energeticko-klimatických cílů EU do roku 2030.

Lenka Kovačovská byla vybrána na základě výběrového řízení vypsaného v souvislosti se zaváděním služebního zákona a zaujme tak místo uvolněné po Pavlu Šolcovi. Jako ředitelka odboru strategie a mezinárodní spolupráce v energetice se podílela na přípravě nedávno schválených klíčových strategických dokumentů, jakými byla aktualizace Státní energetické koncepci či Národní akční plán Jaderné energetiky. Současně se účastnila řady jednání na celoevropské úrovni.