Více času na podstatné

Odpady i hodnocení ekoinovací se představí jako aktuální témata v doprovodném programu veletrhu ENVIBRNO

18.03.2013 10:39

Ve dnech 23. až 27. dubna se na brněnském výstavišti uskuteční další ročník Mezinárodního veletrhu techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí ENVIBRNO. Vystavovatelé veletrhu představí novinky a trendy v oborech environmentálních technologií a služeb. Nabídku vystavovatelů doplňuje doprovodný program veletrhu, který se koná pod záštitou a ve spolupráci s ministerstvy a odbornými asociacemi. Za všechny jmenujme například Ministerstvo životního prostředí, Ministerstvo pro místní rozvoj, CzechInvest, Svaz měst a obcí ČR a oborové asociace a svazy.

 

Aktuální informace v doprovodném programu

Nabídku vystavovatelů doplní doprovodný program veletrhu, který opět po roce přinese aktuální oborové informace. Problematice odpadů a jejich následnému zpracování se bude věnovat celá řada seminářů. Jmenujme například seminář "Odpady 2013 a jak dál?", který pořádá Sdružení provozovatelů technologií pro ekologické využívání odpadů. České ekologické a manažerské centrum se bude věnovat hodnocení inovativnosti environmentálních technologií ČR, Česká asociace odpadového hospodářství, ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí a EnviWebem se zaměří na problematiku nakládání s odpady a přiblíží nový projekt zaměřený na eliminaci černých skládek.

 

ODPADY 2013 a jak dál? Aneb budeme dále skládkovat?

V rámci doprovodného programu veletrhu ENVIBRNO se hned druhý den veletrhu, tedy ve středu 24. dubna 2013 od 10.00 do 16.00 hodin uskuteční tradiční akce, kterou pořádá STEO - Sdružení provozovatelů technologií pro ekologické využívání odpadů s názvem ODPADY 2013 a jak dál? Aneb budeme dále sládkovat? Seminář se bude věnovat problematice odpadového hospodářství hned z několika úhlů pohledu, jeho součástí bude i problematika energetického využívání odpadů. V rámci dopoledního bloku vystoupí s problematikou energetického využívání odpadů, situaci v České republice a využívání energie z odpadů nebo odpadového hospodářství například zástupci Ministerstva životního prostředí, Ministerstva průmyslu a obchodu nebo zástupce STEO. Zástupce Energie Wasser Bern představí nové zařízení EVO Bern a celkově přiblíží odpadové hospodářství města Bern. Odpolední program představí například další provozy EVO nebo přiblíží Aplikaci REACH v provozu EVO. Další informace ZDE.

 

Problematika černých skládek a hospodaření s odpady

25. dubna od 13.00 hodin se na přednáškovém mole v pavilonu P uskuteční konference České asociace odpadového hospodářství, Ministerstva životního prostředí a EnviWebu, která se zaměří na problematiku nakládání s odpady a přiblíží nový projekt zaměřený na eliminaci černých skládek. V centru pozornosti bude stále aktuální problematika řešení černých skládek v obcích nebo hospodaření s odpady, a to jak z pohledu stavu a vývoje nové legislativy v oblasti využití odpadů, tak i současné pojetí integrovaných systémů nakládání s odpady nebo možnosti energetického využití odpadů. Více ZDE.

 

Doprovodný program pro veřejnou sféru

V rámci veletrhu se uskuteční také celá řada seminářů určených pro zástupce měst a obcí. Za všechny akce můžeme jmenovat již 20. kongres starostů a primátorů měst a obcí ČR, který pořádá Svaz měst a obcí ČR. Asociace inovačního podnikání organizuje seminář s názvem Inovace a technologie v rozvoji regionů. Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest se bude na veletrhu prezentovat jednak formou výstavní expozice, dále pak v doprovodném programu.

 

Investiční příležitosti, regionální inovační strategie a komunální technika

Souběžně s veletrhem ENVIBRNO se konají odborné veletrhy URBIS INVEST a URBIS TECHNOLOGIE. Dochází tak k propojení navzájem se doplňujících témat – na jedné straně novinek a trendů v oborech komunálních a environmentálních technologií a služeb, na straně druhé regionálních inovačních strategií a rozvojových plánů. To vše v kontextu aktuálních potřeb veřejné sféry, a nových možnostech všech oborů stavebnictví a technického zařízení budov.

 

Zvýrazněná témata:

  • Nové technologie ve vodním a odpadovém hospodářství
  • Možnosti financování z Operačního programu Životní prostředí ČR
  • Dopady nové legislativy

 

Více informací naleznete na www.bvv.cz/envibrno