Více času na podstatné

Praha spouští v únoru Trh inovací

22.01.2018 07:30

Od začátku února pražský magistrát spustí webovou aplikaci Trh inovací. Ta je dalším z nástrojů, které mají sloužit jako podpora podnikání v hlavním městě a má firmám usnadnit realizaci inovací a propojení s vědeckovýzkumnými ústavy.

Trh inovací je webová aplikace, která obsahuje nabídku služeb pražských výzkumných ústavů a výzkumných pracovišť vysokých škol včetně detailního popisu jednotlivých nabízených služeb a kontaktů na konkrétní zástupce jednotlivých institucí. Tato databáze je k dispozici na adrese www.trhinovaci.cz a v současnosti obsahuje informace od 90 vědeckovýzkumných pracovišť působících v hlavním městě Praze. Tyto informace budou průběžně a pravidelně aktualizovány a rozšiřovány jak na základě podnětů samotných institucí, tak na základě poptávky ze strany firem.

Cílem Trhu inovací je zejména podnikatelům usnadnit přístup k možnostem, které vědeckovýzkumné kapacity v Praze nabízí a díky tomuto propojení usnadnit realizaci inovativních produktů a urychlit komercializaci výsledků pražských výzkumných pracovišť.

Databáze je nastavena na zobrazení jak v klasickém počítači, tak v chytrém telefonu. Vyhledávání informací v samotné databází je pak možné provádět podle řady kritérií – typ služby, oborové třídění, fulltext. V případě zobrazení databáze v běžném počítači pak lze vyhledávat i ve zdrojové tabulce „Open Data“.

Informace v databázi obsažené budou zároveň základní informací pro podnikatele, kteří se zapojí do programu Pražských voucherů, který je spuštěn od začátku roku a nabízí podporu ve výši 480 milionů Kč pro pražské podnikatele.