Více času na podstatné

Přehled nových výzev v programu EFEKT

16.10.2017 09:12

Výzva 1/2018 - Energetická konzultační a informační střediska (EKIS). Předmětem dotace je podpora poskytování energetického poradenství prostřednictvím online poradny na webovém portále www.mpo-efekt.cz nebo přímo ve středisku poradny. Tyto služby jsou pro tazatele poskytovány zdarma. Žádosti se podávají elektronicky do 31. října 2017.

Poradenská a konzultační služba pro veřejnost slouží k propagaci a zavádění inovativních technologií a postupů ke zvýšení efektivnosti užití energie a vyššího využití OZE. Poradenství si klade za cíl zvýšení povědomí veřejnosti o možnosti úspor energie a je zaměřeno zejména do rozmanitých oblastí energetiky.

Poradenství vykonávají energetičtí poradci, kteří prokáží odbornou způsobilost (tj. vzdělání v oboru, dosavadní praxi v oboru, v optimálním případě osvědčení energetického specialisty). Vybraní poradci bezplatně poskytují objektivní a nezávislé informace pro veřejnost osobně ve středisku, internetově (i-EKIS) prostřednictvím webového portálu www.mpo-efekt.cz a nebo jinak dle Podmínek čerpání dotace.

Poradci se sdružují v Energetických konzultačních a informačních střediscích (EKIS), která tvoří 3-6 poradců. Střediska zajišťují poradenství pro veřejnost v pondělí a ve středu od 13 hod. do 17 hodin. Ve středisku musí být ve stanovených hodinách přítomen vždy nejméně 1 poradce.

Více informací a potřebné formuláře jsou k dispozici na https://www.mpo-efekt.cz/cz/programy-podpory/54039/86034. Bližší informace k výzvě naleznete níže v sekci "Přílohy ke stažení".

 

Dokument ke stažení:

Aktivita 2A_EKIS_podrobné informace [pdf, 220 kB]

 

Výzva 2/2018, aktivita 1A, opatření ke snížení energetické náročnosti veřejného osvětlení

Dotace je určena na obnovu osvětlovacích soustav a pořízení nebo optimalizaci řídicího systému veřejného osvětlení (VO) v obcích. Žádosti se podávají elektronicky do 15. 12. 2017.

Výdaje na optimalizaci řídicího systému budou způsobilé pouze v případě, že optimalizace proběhne společně s výměnou svítidel. Musí být dodrženy indikátory a parametry stanovené v Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Odborné podklady zpracujte v souladu s metodickým pokynem pro žadatele o dotaci na veřejné osvětlení.

Bližší informace k výzvě a metodický pokyn pro žadatele o dotaci naleznete níže v sekci "Přílohy ke stažení". Potřebné formuláře jsou k dispozici na https://www.mpo-efekt.cz/cz/programy-podpory/54039/76454.

 

Dokument ke stažení:

 

Výzvy 3, 4, 5 a 8/2018 - 2B-Kurzy a semináře, 2C-publikace, 2D-energetický management, 2G-územní energetická koncepce

Výzva 3/2018, aktivita 2B, Akce zaměřené na aktivní rozšiřování informací a vzdělávání v oblasti úspor energie

Dotace je určena na aktivní rozšiřování informací a vzdělávání v oblasti úspor energie. Předmětem dotace je organizování kurzů a seminářů. Dotace smí být použita pouze na organizaci akce.

Výzva 4/2018, aktivita 2C, Publikace, podklady a nástroje pro rozšiřování informací a vzdělávání v oblasti úspory energie včetně podpory mezinárodní spolupráce

Dotace je určena na vydání publikace, příručky, informačních materiálů, podkladů a nástrojů v oblasti úspor energie.

Výzva 5/2018, aktivita 2D, Zavedení systému hospodaření s energií v podobě energetického managementu

Dotace je určena na zavedení systému hospodaření s energií v podobě energetického managementu a opatření nezbytných pro snižování energetické náročnosti.

Výzva 8/2018, aktivita 2G, Zpracování územní energetické koncepce

Předmětem dotace je zpracování územní energetické koncepce. Povinnost pro kraje a hlavní město Prahu zpracovat ÚEK vychází ze znění zákona č. 103/2015 Sb., kterým se mění zákon č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií, ve znění pozdějších předpisů.

Bližší informace k výzvám naleznete níže v sekci "Přílohy ke stažení". Potřebné formuláře jsou k dispozici na webu mpo-efekt: https://www.mpo-efekt.cz/cz/programy-podpory/54039.

 

Dokument ke stažení: