Více času na podstatné

RWE snižuje ceny silové elektřiny až o 20 %

02.12.2013 15:05

RWE splnila svůj slib a zůstává levnější než tradiční dodavatelé elektřiny. Energetická skupina RWE sníží od 1. ledna 2014 ceny silové elektřiny pro nové zákazníky až o 23 procent. Nižší ceny potěší i ty, kteří již elektřinu od RWE odebírají. Podle typu tarifu automaticky získají slevu až 20 procent.

Zákazníkům jsme slíbili, že jim nabídneme vyšší slevy než tradiční dodavatelé. Sliby plníme. Umožňuje nám to situace na velkoobchodním trhu,“ říká Tomáš Varcop, obchodní ředitel skupiny RWE a dodává: „Naši zákazníci se nemusejí obávat negativního vlivu oslabení kurzu koruny na naše ceny, protože jsme nakoupili elektřinu dostatečně dopředu.“

RWE se na trhu s elektřinou daří. Letos získala každého třetího zákazníka, který si vybíral elektřinu od nových dodavatelů. Vedle výhodných cen skupina nabízí kvalitní zákaznický servis, láká na nonstop call centrum, síť zákaznických center nebo na různé benefity. I proto je nejúspěšnějším alternativním obchodníkem s elektřinou v České republice. Do konce roku plánuje RWE překročit hranici 300 tisíc uzavřených smluv s novými zákazníky.

Kolem roku 2020 bychom chtěli mít dvojciferný podíl na trhu, tedy zvýšit počet zákazníků na dvojnásobek až trojnásobek současného stavu,“ plánuje Tomáš Varcop. RWE má k těmto ambiciózním cílům ty nejlepší předpoklady. V tuzemsku je sice zatím alternativním dodavatelem, v rámci celé Evropy však patří koncernu RWE třetí místo v produkci elektřiny.

V souvislosti se snížením distribučních tarifů o 5 %, které oznámil Energetický regulační úřad, dojde od Nového roku také k poklesu konečných cen plynu u většiny zákazníků RWE. „Komoditní část ceny plynu jsme před letošní topnou sezonou snížili jako první o deset procent. Pro naše zákazníky budou náklady na vytápění rodinného domu pro tuto topnou sezonu o více než 4000 korun nižší,“ dodal David Konvalina, ředitel RWE pro maloobchod a marketing.

 

Odezva v médiích:

RWE od ledna sníží ceny silové elektřiny až o pětinu. Zlevní i ostatní dodavatelé (iHned.cz)

RWE sníží ceny silové elektřiny až o pětinu. Následuje ostatní dodavatele (E15)