Více času na podstatné

VIDEO: Proč odpady nepatří na skládku

22.09.2015 11:11

Ve čtvrtek 17. září 2015 se uskutečnil seminář Národního konventu o EU na téma odpadové hospodářství. Úvodní příspěvky přednesli: Jan Maršák z Ministerstva životního prostředí, Pavel Růžička ze společnosti EMPRESS a Zbyněk Kozel generální ředitel společnosti  EKO-KOM. Přibližně třicetiminutové video, které zveřejnil Národního konventu o EU na kanálu YouTube si můžete prohlédnou níže.

Připomínáme, že Národní konvent pokračuje v pořádání odborných kulatých stolů, prvním tématem, které je naplánované na tento pátek dne 25. září, bude právě oběhové hospodářství. Diskuse se zaměří především na podmínky pro přechod k oběhovému hospodářství nebo na priority, které by Česká republika měla prosazovat při formování evropské legislativy v oblasti oběhového hospodářství. Konkrétně bude diskutováno také nastavení cílů, postupů a nástrojů při nakládání s odpady v České republice.

V pátek 30. října 2015 uspořádá Národní konvent  kulatý stůl na téma vzdělávání v podnikání. Poslední odborná diskuse proběhne v pátek 11. prosince 2015. Její účastníci se zaměří na oblast vědy a výzkumu.

 

Upozornění: V případě, že bude video nedostupné, tak je možné ho dohledat na youtube.com pod heslem "národní konvent EU"