Více času na podstatné

Vláda projedná program na podporu rozvoje transferu technologií a znalostí

24.01.2017 17:10

Vláda má zítra na programu schvalování programu Proof of Concept, který je součástí aktivit Prioritní osy 1 Rozvoj výzkumu a vývoje pro inovace v rámci OP PIK. Navrhovaný program předpokládá jako příjemce podpory z řad podnikatelské sféry vedle MSP rovněž velké podniky a také organizace pro výzkum a šíření znalostí.

Cílem programu je podpora aktivit, které májí pomoci zajistit rozvoj transferu technologií a znalostí mezi výzkumnými organizacemi a podniky, které mohou výsledky výzkumu uplatnit v praxi.

Program si klade za cíl posílení vazeb mezi výzkumnými organizacemi a aplikační sférou, rozvoj ekonomiky a konkurenceschopnosti firem. Výsledky projektů mají podle navrhovatele posilovat předpoklad pro jejich další tržní uplatnění.

Program zahrnuje podporu ve formě dotace i podporu ve formě finančních nástrojů.

Výzvy využívající jako formu podpory dotace a výzvy pro tento program využívající finanční nástroje kapitálových vstupů budou vyhlašovány samostatně. Vyhlášení 1. výzvy je dle aktuálního harmonogramu plánováno v první polovině roku 2017.

Materiál je vládě předkládán bez rozporu.

 

Přehled programu jednání vlády 25.1.2017

  • Program Proof of Concept z Prioritní osy 1 Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 - 2020
  • Informace o ministrem životního prostředí schválených prováděcích dokumentech ke smlouvám o spolupráci na hraničních vodách za rok 2016
  • Vyrozumění veřejné ochránkyně práv vládě České republiky o systémových nedostatcích Ministerstva pro místní rozvoj (více ZDE)