Více času na podstatné

Výkazy a metodika pro vykazování statistiky elektroenergetiky ERÚ v roce 2015

31.01.2015 07:00

Metodika statistiky elektroenergetiky je podpůrný dokument obsahující základní popis veškerých materiálů ke sběru a zveřejňování statistických dat elektroenergetiky Energetický regulační úřad (ERÚ). Zaměřuje se na vysvětlení jednotlivých položek výkazů a dále popisuje data uvedená v měsíční a roční zprávě o provozu elektrizační soustavy České republiky (ES ČR).

Tato metodika č. 2 je platná od 1. ledna 2015. Metodika č. 2. Proti předchozí verzi metodiky pouze upřesňuje popisy u některých parametrů a postupů na základě vyhodnocení nového systému sběru dat po prvním roce od jeho zavedení.

Metodika č. 2 plně nahrazuje předchozí verzi č. 1 platnou pro rok 2014. Uvedené se týká i souvisejících výkazů ERÚ-1 až 4, které jsou rovněž aktualizovány a jsou k dispozici na stránkách ERÚ.

ERÚ bude nadále pro účely statistiky využívat data vybraných POZE (nepalivových), která eviduje OTE v souvislosti s výplatou provozní podpory podle zákona č. 165/2012 Sb., o podporovaných zdrojích energie. Nicméně struktura vykazovaných dat u tzv. palivových POZE, tj. výroben na biomasu, bioplyn, atd., není pro potřeby ERÚ dostatečná, a proto se za všechny palivové výrobny POZE nadále zasílají ERÚ výkazy.

 

Dokument ke stažení: