Více času na podstatné

Vyšlo nové číslo WASTE FORUM

16.09.2016 12:34

Tento týden bylo vystaveno nové číslo elektronického recenzovaného časopisu WASTE FORUM. Obsahuje celkem 5 původních vědeckých prací: Zasakování teplé vody do napjaté zvodně – alternativní teoretický model pro tepelné stopovací testy na kontaminovaných lokalitách, Využití odpadního materiálu z výroby minerální vlny do stavebních materiálů a produktů, Možnosti zjišťování korundu ve struskách pomocí gravitačního rozdružování na splavech Srovnání sodných a vápenatých sorbentů pro suché čištění spalin ze zařízení na energetické využití odpadu a Fentonova degradace antibiotik a jiných léčiv v odpadních vodách – vliv železnatých spinelů. Plné verze tohoto i všech archivních čísel jsou volně ke stažení na www.wasteforum.cz.

Redakční uzávěrka nejbližšího čísla je 8. října 2016, dalšího 8. ledna 2017. Pokyny pro autory jsou uvedeny na stránkách časopisu.

Partnerem aktuálního čísla časopisu WASTE FORUM je CEMC ETVCZ, jediný akreditační orgán v ČR a SR pro ověřování environmentálních technologií a dalších technologií přínosných pro životní prostředí. Je to u příležitosti vydání prvního Ověřeného prohlášení v programu EU ETV. Slavnostní předání Ověřeného prohlášení ministrem průmyslu a obchodu a zástupcem Evropské komise se uskuteční dne 22. 9. 2016 na semináři Komercionalizace výzkumu a vývoje konaném k této příležitosti na půdě MPO.