Více času na podstatné

VZ: Příprava podkladů pro oblast podpory odpadového hospodářství 2014 - 2020

09.01.2014 09:02

Ministerstvo životního prostředí hodlá vyhlásit veřějnou zakázku pod názvem "Příprava podkladů pro oblast podpory odpadového hospodářství 2014 - 2020". Podle zveřejněných informací ve Věstníku veřejných zakázek bude jejím cílem vytvořit návrh optimální sítě zařízení k nakládání s odpady v rámci celé ČR včetně stanovení potřebných kapacit těchto zařízení ve všech krajích, a to na základě prognóz produkce komunálních odpadů a nakládání s nimi pro období 2014 – 2024, které byly zpracovány jako podklady pro nový Plán odpadového hospodářství ČR. Odhadovaná cena zakázky je 7,5 miliónů Kč.

Zpracování podkladů pro nové programové období Operačního programu Životní prostředí (OPŽP) 2014 – 2020 v rámci tematického cíle 6: Ochrana životního prostředí a podpora účinného využívání zdrojů, oblast podpory zahrnující Odpady a materiálové toky. Podklady budou sloužit pro přesné zacílení oblastí podpory v rámci jednotlivých specifických cílů a podcílů za účelem optimalizace programových nástrojů v oblasti odpadového hospodářství (OH).

 

NOVINKA NA www.Třetíruka.cz! Nově na titulní straně najdete přehled veřejných zakázek v oblasti životního prostředí

 

Data poskytuje ze své databáze společnost NESS Czech s.r.o., která spravuje portál Zakázky plus (www.zakazky-plus.cz). Data jsou pravidelně získávána ze serverů vestnikverejnychzakazek.cz a jsou ručně čištěna na úrovni identifikace zadavatelů a dodavatelů. V případě jakéhokoli dotazu se neváhejte obrátit na e-mail: CZ-zakazky-plus@ness.com.

 

 

Projekt bude řešit aktuální problematické oblasti v OH v rámci navržených specifických cílů, podcílů a aktivit prioritní osy 3 (PO 3): „Odpady a materiálové toky, ekologické zátěže a rizika“ OPŽP 2014-2020 a umožní lepší nastavení podpory v rámci osy č. 3.

Při zpracovávání výstupu bude zpracovatel vycházet zejména ze strategických, koncepčních a legislativních dokumentů v odpadovém hospodářství na národní i mezinárodní úrovni, dalších podkladů a studií dodaných odborem odpadů MŽP a z informací zjištěných od oslovených zainteresovaných subjektů, profesních sdružení a svazů, akademických institucí, výzkumných institucí, z odborné literatury (české i zahraniční) a informací od provozovatelů konkrétních zařízení na zpracování odpadů.

 

Zadavatel: Ministerstvo životního prostředí

Odhadovaná cena zakázky: 7 500 000 Kč

Stav zakázky: 1 - oznámení předběžných informací

 

1. Popis potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny:
Realizací předmětu plnění veřejné zakázky dojde k naplnění potřeb zadavatele spočívajících v přípravě podkladů pro oblast podpory odpadového hospodářství 2014 – 2020. Z výsledných dokumentů by mělo být patrné, která zařízení by byla vhodná k podpoře v rámci nového Operačního programu Životní prostředí (OPŽP). Další zpracované dokumenty by měly objednateli umožnit shromáždění dostatečného množství podkladových informací pro rozhodování o obsahu jednotlivých výzev vypisovaných v rámci OPŽP 2014 – 2020 a o dalším směřování programu.

2. Popis předmětu veřejné zakázky
Bude vypracován dokument s názvem „Návrh optimální sítě zařízení k nakládání s odpady v rámci celé ČR včetně stanovení potřebných kapacit těchto zařízení ve všech krajích“, a to na základě Prognóz produkce komunálních odpadů a nakládání s nimi pro období 2014 – 2024, které byly zpracovány jako podklady pro nový Plán odpadového hospodářství ČR.

Bude předložen soubor pěti dokumentů, které se budou zabývat níže uvedenými oblastmi:
Část 1 - „Předcházet vzniku odpadů“
Část 2 - „Zvýšit podíl materiálového využití odpadů, resp. recyklace na celkovém nakládání s odpady v ČR“
Část 3 - „Zvýšit energetické využití odpadů jako zdroje surovin“
Část 4 - „Zlepšit úroveň nakládání s nebezpečnými odpady“
Část 5 - „Odstranit nepovolené skládky a rekultivovat staré skládky“

3. popis vzájemného vztahu předmětu veřejné zakázky a potřeb zadavatele:
Úspěšné ukončení administrace veřejné zakázky za účelem uzavření smlouvy s vybraným uchazečem je předpokladem k dosažení plánovaného cíle veřejné zakázky a potřeb zadavatele, tedy přípravu podkladů pro oblast podpory odpadového hospodářství 2014 – 2020.

4. Předpokládaný termín splnění veřejné zakázky:
Předpokládaný termín splnění předmětu veřejné zakázky tzn. protokolární předání díla lze předpokládat: 02/2015.

 

Zdroj: Věstník veřejných zakázek