Více času na podstatné

Základní body pro ohlašovatele vybraných hlášení agendy odpadů - s termínem 15.2.2012

03.02.2012 09:26

Před samotným odesláním hlášení do ISPOP je nutné nejprve provést registraci subjektu (který má ohlašovací povinnost) v systému ISPOP; v opačném případě nemůže být hlášení v systému zpracováno; pozn.: neplatí pro ohlašovatele, kteří se registrovali v systému ISPOP již v předchozích letech.
- na základě úspěšné registrace jsou doručeny přístupové údaje do systému a až poté lze pomocí nich zasílat hlášení do systému ISPOP
- pro ohlašování agendy odpadů se neregistrují provozovny v systému ISPOP
- hlášení není možné zasílat v listinné podobě -> dle zákona č. 25/2008 Sb. § 3, odst. 5 se hlášení podává v elektronické podobě
- hlášení generovaná prostřednictvím webového portálu odpady je možné zasílat do systému ISPOP přes tlačítko „Odeslat do ISPOP“ přímo z aplikace (je nutné využít přístupové údaje ISPOP)
- hlášení generovaná prostřednictvím web portálu odpady (odkaz na hlaseni.inisoft.cz) je možné zasílat do datové schránky s názvem "ISPOP (Ministerstvo životního prostředí)"; ID:5eav8r4 přímo z aplikace (je nutné využít přístupů do datové schránky)
o hlášení zaslaná do datové schránky se zasílají ve formátu *.xml, nikoliv jako PDF nebo sken (takto zaslaná hlášení nejsou systémem ISPOP zpracována)

 

Zdroj: ISPOP