Více času na podstatné

Změny v legislativě integrované prevence (IPPC) v roce 2013

20.11.2012 09:28

Na počátku roku 2013 vstoupí v účinnost změny zákona o integrované prevenci, které vyplývají zejména z povinnosti transponovat směrnici o průmyslových emisích (Industrial Emission Directive; 2010/75/EU), která byla publikována v roce 2010.

Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) se v České republice týká značného množství průmyslových (energetika, zpracování kovů, zpracování nerostů, odpadové hospodářství, chemický průmysl, papírny, textilní výroba, potravinářství a další) a zemědělských (velkochovy hospodářských zvířat, jatka a další) podniků.

Navržené změny zvyšují důraz na aplikaci nejlepších dostupných technik (BAT), ochranu půdy a podzemních vod, kontrolu zařízení a rozšiřují okruh činností, pro které bude nutné získat integrované povolení.

Hana Šimánková UŽITEČNÉSEMINÁŘE.CZ a www.tretiruka.cz Vás zvou na odborný seminář „IPPC – LEGISLATIVA PLATNÁ OD LEDNA 2013“ Směrnice o průmyslových emisích a související novela zákona o integrované prevenci. Přednáší Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. vedoucí oddělení IPPC a IRZ z Ministerstva životního prostředí a expert z oblasti integrované prevence a jako jeden z hlavních tvůrců novely zákona o integrované prevenci.

Plánovaný seminář bude zaměřen na představení stávajícího stavu projednávání novely zákona o integrované prevenci (zákon č. 76/2002 Sb.) a poskytne podrobné informace o všech změnách legislativy v oblasti integrované prevence. Doporučujeme účast zejména provozovatelům zařízení s integrovaným povolením případně provozovatelům, jejichž zařízení budou nově spadat do působnosti integrované prevence.

Seminář se uskuteční v úterý 4. prosince 2012 v Hradeci Králové (Hotel Tereziánský dvůr). Další informace o programu, přihláška aj. najdete ZDE.