Více času na podstatné

Jak se předchází vzniku odpadů ve společnostech Škoda Auto a LEGO?

08.10.2016 19:52

Na zásadní otázky při přechodu české republiky na oběhové hospodářství odpoví třetí ročník konference PŘEDCHÁZENÍ VZNIKU ODPADŮ (PVO), kterou pořádá České ekologické manažerské centrum z.s. (CEMC) už 24. a 25. října 2016. Na konferenci vystoupí přední zástupci ministerstev, fondů, obcí a klíčových podniků, jako jsou například Škoda Auto, a.s. nebo EGO Production, s.r.o.

Prezentace ŠKODA AUTO, a.s. představí vybrané procesy a problematiku v oblasti odpadového hospodářství ve této společnosti. Vysvětlí systém stanovování opatření v rámci strategie GreenFuture, která vychází z principů trvale udržitelného rozvoje společnosti. Závěrem se prezentace zaměří na přeměnu odpadu na zdroje, která vychází z Programu PVO ČR a Politiky druhotných surovin ČR z pohledu možného dopadu na společnost.

V rámci prezentace zajištění oblasti odpadového hospodářství v LEGO Production s. r. o. v Kladně budou představeny její principy a cíle uplatňované v oblasti produkce odpadů. Posluchačům bude stručně představen provoz odpadového hospodářství v Kladně. Na závěr budou zmíněny některé z projektů, které pomáhají snižovat produkci odpadů, zvyšovat jejich recyklovatelnost a celkově dosahovat nastavených cílů v této oblasti.

 

Program konference PVO, anotace přednášek a další informace

 

 

Čtěte také:

Nejlepší odpad je žádný odpad (6.10.2016)