Více času na podstatné

Nový operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost nabídne 120 miliard korun

09.02.2015 18:51

Vláda na svém dnešním jednání schválila 20 z celkového počtu 24 programů (viz níže) podpory v rámci operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK). Čeští podnikatelé tak budou mít možnost čerpat zhruba 120 miliard korun (4,331 miliardy EUR). MPO počítá s tím, že první výzvy budou vyhlášeny v dubnu 2015.

Aktualizovaná podoba OP PIK byla Evropské komisi zaslána k finálnímu schválení 28. listopadu 2014. Přes garance Evropské komise, že všechny operační programu zaslané do konce roku 2014 budou schváleny, 
k ratifikaci dosud nedošlo. Důvodem je nová schvalovací podmínka z ledna 2015, která ČR nařizuje prokázat pokrok v implementaci zákona o státní službě. MPO ovšem stále počítá, že se komplikace ohledně schvalování podaří včas vyřešit, a první výzvy OP PIK budou vyhlášeny v dubnu 2015.

„Nadále plánujeme vyhlásit první výzvy OP PIK v dubnu. Věřím totiž, že se Ministerstvo pro místní rozvoj v Bruselu maximálně zasadí o plnění schvalovacích garancí, které Komise dala programům zaslaným do konce roku 2014.,“ říká ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Detailní informace budou průběžně zveřejňovány 
na internetových stránkách Ministerstva průmyslu a obchodu (www.mpo.cz, v sekci podpora podnikání).

 

 

Vláda také dnes schválila "Návrh koncepčního řešení regulace cen ve vodárenství", více ZDE