Více času na podstatné

OPPIK: Výzva I programu podpory APLIKACE vyhlášena

29.06.2015 13:42

ŠANCE PRO VÁŠ VÝZKUM! Podporu lze získat na realizace průmyslového výzkumu a experimentálního vývoje. Žadatelem mohou být podnikatelské subjekty a organizace pro výzkum a šíření znalostí. Žádost o podporu mohou předkládat individuální subjekty (podniky) i konsorcia složená z více partnerů z řad podniků a organizací pro výzkum a šíření znalostí.

V případě konsorcií vystupuje jako hlavní příjemce/žadatel vždy jeden subjekt z konsorcia, další subjekty vystupují jako spolupříjemci, resp. účastníci projektu, kteří mají vlastní rozpočet a případně i odlišné míry podpory.

V rámci výzvy lze získat maximální míru dotace ve výši 70% pro projekty v rozmezí 1mil. až 100mil. Kč uznatelných nákladů.

Cílem programu „Aplikace“ je získávání nových znalostí potřebných pro vývoj nových produktů, materiálů, technologií a služeb prostřednictvím realizace projektů průmyslového výzkumu a experimentálního vývoje. Výsledky těchto činností povedou k zavádění inovací vyšších řádů a k tvorbě produktů konkurenceschopných na světových trzích.

 

Další informace:

Datum vyhlášení výzvy: 26. června 2015

Model hodnocení: dvoukolový

Datum zahájení příjmu žádostí o podporu: 26. června 2015 (předběžné žádosti)

Datum ukončení příjmu žádostí o podporu: 30. září 2015 (Žádosti o podporu: 30. listopadu 2015)

Datum ukončení realizace: Doba realizace projektu nesmí překročit 4 roky od data přijatelnosti projektu. Nejzazším termínem pro ukončení projektu je datum 31. 12. 2019.

 

Mohlo by Vás zejímat:

Ověřování environmentálních technologií je nezávislé expertní posouzení výkonnosti technologie a jejím přínosu pro životní prostředí, více ZDE


 
Další podrobné informace najdete ZDE