Více času na podstatné

Pozvánka na semináře: vodní právo, správní trestání na úseku vodního hospodářství a novela zákona EIA

15.06.2015 12:53

UŽITEČNÉSEMINÁŘE.cz si Vás dovolují pozvat na čtyři podzimní semináře k problematice vodního hospodářství a k novele zákona o posuzování vlivů na životní prostředí (EIA). Semináře se vždy uskuteční v Praze v Konferenční centrum CITY na Pankráci.

První seminář "ÚVOD DO VODNÍHO PRÁVA I. ČÁST" se uskuteční 13. října. Seminář "ÚVOD DO VODNÍHO PRÁVA II. ČÁST" se pak uskuteční za týden 20. října. Z důvodu rozsahu dané materie je seminář rozdělen do dvou bloků. Pro ucelenost výkladu doporučujeme navštívit oba bloky, je však možné se zúčastnit pouze jedné části. V obou případech přednáší JUDr. Zdeněk Horáček, Ph.D. (Ambruz & Dark/ Deloitte Legal, dříve odbor vodohospodářské politiky a protipovodňových opatření, Ministerstvo zemědělství) a Mgr. Veronika Vytejčková (Ministerstvo životního prostředí, odbor legislativní).

V následném měsíci 26. listopadu se uskuteční třetí seminář na téma "SPRÁVNÍ TRESTÁNÍ NA ÚSEKU VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ". Pozornost bude věnována obecným zásadám správního trestání, procesním ustanovením obsaženým ve správním řádu a přestupkovém zákoně, jakož i související judikatuře. Zohledněny budou praktické příklady z vodohospodářské praxe. Přednáší opět JUDr. Zdeněk Horáček, Ph.D. a Mgr. Veronika Vytejčková.

Na začátku listopadu (5.11.) se bude konat seminář "EIA – ZÁKON Č. 100/2001 SB., VE ZNĚNÍ ZÁKONA Č. 39/2015 SB., (NOVELA EIA) – APLIKACE NOVELY EIA V PRAXI".  Výklad novely a jejich dopadů do praxe získáte přímo od odborníka, který se podílel na přípravě zákona - Ing. Petr Slezák z Ministerstva životního prostředí, zástupce ředitele odboru posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence a vedoucí oddělení metodiky a projektové EIA.

 

Odkazy na semináře: