Více času na podstatné

ÚVOD DO VODNÍHO PRÁVA II. ČÁST

15.06.2015 12:43

UŽITEČNÉSEMINÁŘE.cz si Vás dovolují pozvat na seminář "ÚVOD DO VODNÍHO PRÁVA II. ČÁST", který se uskuteční 20. října v Praze. Přednáší JUDr. Zdeněk Horáček, Ph.D. (Ambruz & Dark/ Deloitte Legal, dříve odbor vodohospodářské politiky a protipovodňových opatření, Ministerstvo zemědělství) a Mgr. Veronika Vytejčková (Ministerstvo životního prostředí, odbor legislativní).

Účelem semináře je vyložit zejména začínajícím pracovníkům ve vodním hospodářství základní souvislosti vodního práva. Vítáni jsou však i zkušenější kolegové.

Pozornost bude věnována základním předpisů vodního práva, tj. vodnímu zákonu a zákonu o vodovodech a kanalizacích.

Z důvodu rozsahu dané materie je seminář rozdělen do dvou bloků. Pro ucelenost výkladu dané problematiky doporučujeme navštívit oba bloky, je však možné se zúčastnit pouze jedné části.

V první části Vás provedeme základními principy vodního práva a jeho vztah k jiným oborům a vysvětlíme si základní instituty a souvislosti práva ve vodním hospodářství. Zásady vodoprávního řízení a jednotlivé povolovací procesy si poté projdeme ve druhém bloku.

Pozornost bude v obou blocích věnována jak ustanovením vodního zákona a zákona o vodovodech a kanalizacích, tak souvisejícím ustanovením zejména správního řádu, stavebního zákona a zákona o ochraně přírody a krajiny. Zohledněny budou související judikatura a praktické příklady z vodohospodářské praxe.

 

Seminář je určen pro:

  • vodoprávní úřady
  • Českou inspekci životního prostředí
  • vodárenské společnosti
  • správce vodních toků a povodí
  • vodohospodáře
  • podnikové ekology
  • pracovníky firem odpovědné za sledování aktuální legislativy a její plnění v oblasti životního prostředí
  • dotčené orgány státní správy

 

Termín:  úterý 20. října 2015, přednášky 9:00 - 15:00 hodin
Místo konání: Praha, Konferenční centrum CITY - Pankrác
Cena: 1508,- Kč bez DPH


Další podrobnosti najdete ZDE

 

 

Doporučujeme:

ÚVOD DO VODNÍHO PRÁVA I. ČÁST