Více času na podstatné

První cirkulář Týdne výzkumu a inovací pro praxi a životní prostředí - TVIP 2017 již ke stažení!

29.11.2016 11:47

České ekologické manažerské centrum, z.s. (CEMC) Vás srdečně zve na další ročník Týdne výzkumu a inovací pro praxi a životní prostředí (TVIP 2017), který proběhne ve dnech 21. – 23. března 2017 v Hustopečích u Brna. TVIP tradičně zastřešuje dvě tematicky specializovaná odborná setkání: konferenci APROCHEM a symposium ODPADOVÉ FÓRUM. Účastníci se mohou těšit na řadu novinek. CEMC například navázal spolupráci s dalšími významnými institucemi jako je Univerzita Karlova v Praze, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici, Žilinská univerzita v Žiline. Více informací naleznete v právě zveřejněném prvním CIRKULÁŘI. Zájemci o prezentaci svých dosažených výsledků mohou své příspěvky zasílat až do 15. ledna 2017.


APROCHEM 2017
Konference s dlouhou tradicí se v souvislosti se změnou pořadatele již před několika lety přeorientovala na rizikový management. Tematicky pokrývá jak řízení průmyslových rizik, tak rizika při správě regiónů, měst a obcí. Dále zahrnuje sekci věnovanou novým materiálům a inovativním technologiím sloužícím ku prospěchu životního prostředí. Letošní podtitul „Připravme se na budoucnost“ chce podtrhnout význam výzev vyplývajících ze změn ve společnosti („clever“ technologie, rozšíření energetického mixu o alternativní zdroje energie) v oblasti rizikového managementu.

ODPADOVÉ FÓRUM 2017
12. ročník symposia, jehož plný název je „Výsledky výzkumu a vývoje pro průmyslovou a komunální ekologii", pokračuje ve svém rozšířeném záběru na celou oblast průmyslové a komunální ekologie. Znamená to, že vedle příspěvků z oblasti odpadového hospodářství a sanací ekologických zátěží mají zde prostor i témata související s vodním hospodářstvím a emisemi škodlivých látek do ovzduší.