Více času na podstatné

Voda, klíčová surovina

05.04.2017 09:06

na tom se shodne většina z nás, ale umíme vyhodnotit, která naše činnost ovlivňuje její spotřebu nejvíce? V přednášce „VODNÍ STOPA PODLE ISO 14046 A PŘÍKLADY Z PRAXE“ Ing. Libor Ansorge, Ph.D. (Výzkumný ústav vodohospodářský T. G. Masaryka, v.v.i.) nás zasvětí hned do několika přístupů jak hodnotit udržitelnost užívání vodních zdrojů.

Jedním z nich je „posuzování vodní stopy“ podle mezinárodní normy ISO 14046 (ISO, 2014), spočívající na principu posuzování životního cyklu (dopadový přístup). Pod pojmem vodní stopa se však lze také setkat s přístupem Water Footprint Networ (množstevní přístup). Autor vysvětlí zásadní rozdíly mezi těmito metodami. Dovíme se, že existuje mnoho dalších přístupů poskytujících jednoduchý a přitom robustní systém pro vyhodnocování vzájemných vazeb mezi ekonomickou spotřebou a dopady na životní prostředí. Rovněž se dovíme, kde je možné nalézt informace k těmto metodám, praktické příklady jejich užití a jaké jsou požadavky na kvalitu vstupních informací.

Tato přednáška odezní na XIII. ročníku mezinárodní konference „Účetnictví a reporting udržitelného rozvoje“ se koná ve dnech 26. a 27. dubna 2017, jako doprovodný program Stavebních veletrhů Brno. Konference je zaměřena na aktuální otázky udržitelného rozvoje, dobrovolné přístupy k dosahování cílů udržitelného rozvoje na úrovni podniků, výsledky projektů, případové studie a diskusi nad praktickými zkušenostmi.

 

Další podrobnosti ke konferenci, program a přihlášky - ZDE