Více času na podstatné

Alza spustila internetový prodej elektromobilů budoucnosti

21.06.2017 07:48

Nejmodernější elektromobily Tesla S a Tesla X je nyní možné jednoduše pořídit na e-shopu Alza.cz. Díky své čisté technologii se jich netýkají zákazy vjezdu do center velkoměst a jejich provoz je výrazně levnější než u běžných automobilů.

„Od začátku jsme chtěli, aby pořízení elektromobilu bylo pro lidi stejně snadné, jako by si kupovali mobilní telefon,“ uvedl manažer projektu elektromobility za Alza.cz Jaromír Řánek s tím, že vozy jsou rovněž od dnešního dne vystaveny na Alza Showroomu v Holešovicích. Lidé mohou také zdarma využít zkušební jízdy Teslou po Praze.

Právě pro dopravu po městech je elektromobilita nejlepší volba. Evropská velkoměsta hromadně zakazují dieslové motory ve svých centrech a je vysoce pravděpodobné, že se tento trend v budoucnosti nevyhne ani České republice. „Každý bude řešit, co s diesely, protože budou zakázané. A my od zákazníků víme, že řada z nich o nákupu elektromobilu vážně uvažuje již nyní,“ řekl dále Řánek.

Kromě faktu, že tyto vozy neznečišťují ovzduší, je navíc obrovskou výhodou to, že je jejich provoz několikanásobně levnější než u klasických automobilů na benzín a naftu. Například spotřeba modelu Tesla X je zhruba 25 kWh na 100 km jízdy, což s vhodným tarifem odpovídá ceně přibližně 45 korun. To je šestkrát méně než u srovnatelného SUV se spotřebou kolem 10 l nafty na 100 km, uvedla Alza.cz v tiskové zprávě.

Alza.cz spolupracuje přímo s Asociací pro elektromobilitu v ČR (APEL ČR), která se o rozvoj čisté dopravy v zemi dlouhodobě zasazuje. Podle jejich zástupců je v současnosti jednou z hlavních překážek rozvoje elektromobility fakt, že lidé dosud nemají dostatek informací. „Téměř nikdo neví, že až 98 % nabíjení probíhá doma z běžné zásuvky,“ vysvětlil předseda asociace, Jaromír Vegr. „Výhodou také je, že s elektromobily je možné téměř zdarma parkovat v modrých zónách v Praze. Navíc se k tomu ještě připravuje jejich osvobození od úhrady silničních poplatků,“ doplnil Vegrer.

Bonusem pro zákazníky Alzy bude rovněž možnost zdarma dobíjet i na nově zřízené nabíjecí stanici na Showroomu v Praze 7. Navíc mohou klienti s elektromobilem Tesla pořízeným na Alza.cz doživotně zdarma využívat i kterýkoliv z nabíjecích stojanů SuperCharger. Těch je nyní v provozu více než 5 600. Fakticky tak mohou bezplatně cestovat například od polárního kruhu na Gibraltar.

Alza.cz prodává skladové vozy, tudíž nebude možné zvolit individuální specifikace, ale rozhodně se bude jednat o ideálně vybalancované výbavy. K dispozici bude například Tesla Model X100D za cenu 3 499 999 Kč včetně DPH. Model S 75D vás vyjde na 2 999 999 Kč včetně DPH.

Firma nyní dokončuje jednání s významnými automobilkami, aby v následujících týdnech svým zákazníkům nabídla ucelenou řadu elektromobilů. „Možná jsme snílci, ale my v Alza věříme, že dokážeme po vzoru Norska změnit poměr elektroaut v ČR zásadním způsobem. Čím dostupnější tyto vozy budou, tím rychleji eliminujeme negativní dopad aut se spalovacími motory na prostředí, ve kterém žijeme,” říká Moudřík.

 

Více o nabídce zde: www.alza.cz