Více času na podstatné

Aplikace Geoportál Skupiny ČEZ šetří čas

17.10.2012 08:28

Novou aplikaci Geoportál Skupiny ČEZ využily od jejího spuštění desítky tisíc uživatelů. Klienti z řad projektantů investičních akcí nebo pořizovatelů územně analytických podkladů oceňují rychlost vyřízení žádostí a právní váhu poskytnutých vyjádření.

Více než 114 tisíc vyřízených žádostí o Vyjádření k existenci sítí má od ledna na svém kontě služba Geoportál Skupiny ČEZ, která byla spuštěna začátkem tohoto roku. Dalších téměř deset tisíc žádostí o digitální data podali prostřednictvím Geoportálu autorizovaní a neautorizovaní projektanti. Územně analytické podklady dodal systém také téměř třem stovkám obcí s rozšířenou působností, krajským úřadům a vojenským újezdům.

„Praxe ještě předčila naše původní očekávání a potvrdila, že Geoportál Skupiny ČEZ je skutečně velkou oporou pro práci projektantů investičních akcí nebo pořizovatelů územně analytických podkladů,“ shrnuje dosavadní zkušenosti Zbyněk Businský, vedoucí odboru Správa dat o síti společnosti ČEZ Distribuce, a. s.

Služba https://geoportal.cez.cz umožní zákazníkům získat snadno a rychle přístup k datům společností ČEZ Distribuce, a. s., a ČEZ ICT Services, a. s. využitelným především pro:

  • Vyjádření k existenci sítí,
  • Projekční činnost,
  • Zjištění polohy technické infrastruktury k územně analytickým podkladům.

Využívání aplikace je bezplatná a umožňuje mj. i sledování stavu vyřízení zadané žádosti. Základní informace o zahájení zpracování žádosti a možnosti odebrání výstupu obdrží klient e-mailem. Většina uživatelů oceňuje rychlost vyřízení svých žádostí, pohodlný přístup z prostředí internetu a fakt, že poskytnutá vyjádření mají právní váhu např. při jednání na úřadech.

„Skupina ČEZ se snaží průběžně reagovat na potřeby zákazníků a spouští nové internetové služby s cílem zvyšovat uživatelský komfort. Vedle Geoportálu bych za poslední dobu zmínil např. inovované řešení naší internetové samoobsluhy,“ rekapituluje vedoucí útvaru Internet a intranet Skupiny ČEZ Pavel Foršt.