Více času na podstatné

ArcelorMittal Ostrava získala ocenění za ekologizaci

12.11.2015 18:51

ArcelorMittal Ostrava, získala cenu Ministerstva průmyslu a obchodu za ekologickou investici do odprášení spékacích pásů na severní části aglomerace. Pro tkaninový filtr na spékacích pásech to ale není první ocenění.

Nejmodernější technologie na odprašování v hodnotě jedné miliardy korun již dříve získala například cenu za ekologický přínos Český PATRON, kterou uděluje Hospodářská komora ČR, nebo také druhé místo za ekologický průmyslový projekt v letošní soutěži ČEEP.

„Minimalizace vlivu naší výroby na životní prostředí je pro nás prioritou. Tkaninový filtr v severní části aglomerace, jako nejlepší odprašovací technologie na světě, přispěl k zásadnímu snížení emisí a odstartoval celou etapu dalších ekologických projektů. Jen v letošním roce jich stavíme 14 a po jejich spuštění se zařadíme mezi nejčistější hutě na světě,“ říká Tapas Rajderkar, generální ředitel ArcelorMittal Ostrava.

Cílem soutěže Český energetický a ekologický projekt 2014 je prezentovat stavby, projekty a inovace, které významným způsobem snižují energetickou náročnost ČR, zvyšují energetickou účinnost energetických zdrojů a přispívají ke zlepšení životního prostředí v ČR. Letošní ročník patřil projektům realizovaným na území ČR od 1. 1. 2010 do 31. 12. 2014.

Soutěž vypisuje Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo životního prostředí a Ministerstvo pro místní rozvoj. Odborná porota ocenila miliardovou investici do nejlepší dostupné odprašovací techniky na světě, tkaninového filtru, a také celkový přínos pro životní prostředí.