Více času na podstatné

AREVA podala rozklad, ÚOHS prý nedodržel řadu požadavků vyplývajících z českého a evropského práva pro řádný přezkum

19.03.2013 08:10

Francouzská společnost Areva, kterou ČEZ vyřadil loni z tendru o dostavbu jaderné elektrárny Temelín, podala rozklad k předsedovi Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) proti únorovému rozhodnutí. V něm ÚOHS zamítl žádost Arevy o přezkoumání a zrušení jejího vyřazení z tendru. 

 

Vyjádření společnosti AREVA:

AREVA oznámila, že podala rozklad k předsedovi ÚOHS proti prvostupňovému rozhodnutí ÚOHS z 25. února 2013, na základě kterého úřad zamítl žádost AREVY o přezkoumání a zrušení jejího vyřazení z tendru na dostavbu Temelína.

AREVA je přesvědčena, že v průběhu přezkumného procesu ÚOHS nedodržel řadu požadavků vyplývajících z českého a evropského práva pro řádný přezkum veřejných zadávacích řízení, díky čemuž je jeho rozhodnutí založeno na nedostatečně zjištěném skutkovém stavu a nesprávné právní analýze.

AREVA stále pevně věří, že její komplexní a detailní nabídka, která byla předána společnosti ČEZ v červenci 2012, je v souladu se zákonnými požadavky plynoucími z české legislativy, jakož i  zadávacími kritérii.

AREVA zůstává odhodlána chránit své zájmy v této záležitosti.

 

Zdroj: AREVA, E15.cz

 

VVíce na: https://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/areva-nevzdava-boj-o-temelin-znovu-se-odvolava-966897#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink