Více času na podstatné

Brno zavádí sběr použitých olejů, nebližší místo sběru najde chytrá aplikace

17.02.2015 08:56

Brno zavádí nově sběr použitých rostlinných olejů. Použitý olej budou moci občané odevzdávat ve sběrných střediskách. Podmínkou je, aby byly v uzavíratelných obalech. Nejbližší středisko si mohou občané vyhledat pomocí chytré aplikace.

Společnost SAKO Brno ve spolupráci s městem Brnem nově zavádí sběr použitých rostlinných olejů. Použité jedlé oleje Brňané mohou odevzdat v každém z 37 sběrných středisek odpadu, na kterých jsou rozmístěny černé plastové popelnice s nálepkou označující, že jde o nádoby určené k odkládání olejů z domácnosti. Podmínkou je, aby byly v uzavíratelných obalech, například PET lahvích, uzavřených kbelících nebo kanystrech.

Sběrem potravinářských olejů by se tak mělo odlehčit městským kanalizacím, které jsou vylitými oleji do umyvadel a záchodů zatěžovány.

Nejbližší středisko si mohou občané vyhledat ZDE, popř. si může do svého mobilního telefonu stáhnout aplikaci, která umí jednoduše sběrné středisko odpadu najít. Aplikaci "Třídění odpadu v Brně" si můžete stáhnout ZDE.