Více času na podstatné

CEBRE: Pilotní projekt Evropského výzkumného prostoru „ERA Chairs“ zahájen. TAČR: do dalšího hodnocení postupuje 968 návrhů projektů (ALFA, 4. výzva).

11.02.2014 09:36

11 univerzit a výzkumných center z méně rozvinutých regionů EU obdrží každá až 2,4 milionu euro na podporu výzkumných kapacit a financování výzkumu v rámci projektu Evropského výzkumného prostoru „ERA Chairs“. Finance jsou poskytovány z programu Horizont 2020. Celkem bylo předloženo 111 projektů k posouzení z různých oblastí vědeckého a technologického výzkumu, přičemž z České republiky byla úspěšná Masarykova univerzita, které budou poskytnuty finance na výzkumný projekt v oblasti biologických věd. Hodnocení návrhů bylo provedeno v souladu s postupy podle sedmého rámcového programu pro výzkum a technologický rozvoj externími odborníky. Uzávěrka přihlášek pro další kolo projektu je 15. října 2014.  Více informací o projektu lze najít ZDE.

 

Vyhodnocení splnění formálních podmínek v programu ALFA 

Technologická agentura České republiky vyhlásila výsledky formální kontroly 4. veřejné soutěže ve výzkumu, vývoji a inovacích Programu na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje ALFA, vyhlášené dne 1. listopadu 2013. Podmínky veřejné soutěže splnilo a do dalšího hodnocení postupuje 968 návrhů projektů z celkového počtu 1019 návrhů projektů, které byly přijaty do této veřejné soutěže. Prohlédněte si: Výsledky vyhodnocení splnění podmínek 4. veřejné soutěže programu ALFA

 

Zdroj: CEBRE, TAČR