Více času na podstatné

Česko bude hostit mezinárodní konferenci k pozorování Země

06.01.2016 10:39

Vývoj klimatu, sledování atmosféry, krajinných aplikací a přírodních katastrof jako jsou povodně, zemětřesení či lesní požáry, to jsou témata mezinárodní konference, kterou pořádá Evropská kosmická agentura v květnu v Praze.

Odborná akce bude cílit na monitoring životního prostředí, využití a pokryv území, zemědělství, sledování infrastruktury, zastavěných území a geodézii. Konference poskytne prostor k diskusi nad výsledky výzkumu v jednotlivých oborech a k jejich praktickému každodennímu využívání prostřednictvím inovativních aplikací.

Sympozium pořádá Evropská kosmická agentura v termínu 9. – 13. května 2016 v Kongresovém centru Praha. Odborné akce se zúčastní podle informací Ministerstva životního prostředí přibližně 2000 hostů z řad vědecké komunity, firem zabývajících se zpracováním dat z pozorování Země a vývojem aplikací nad těmito daty, ale také uživatelé dat a služeb z řad státní správy.

Registrace bude spuštěna v únoru 2016 na adrese: https://lps16.esa.int/index.php, kde najdete i další informace k Living Planet Sympozium 2016. Vstup na konferenci je zdarma, kapacita je ale omezená.