Více času na podstatné

Cesta k Energetické unii a COP 21: jak to vidí Berlín a Praha

13.10.2015 20:05

Dne 20. října 2015 se v rámci česko-německého dialogu uskuteční na Ministerstvu rpůmyslu a obchodu panelová diskuze za účelem identifikace nejdůležitějších společných témat evropské energetiky.

V červenci 2015 byl mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německo podepsán tzv. strategický dialog, který má za cíl rozvinout spolupráci mezi oběma zeměmi v různých oblastech, mimo jiné i v oblasti energetiky. Právě v rámci tohoto česko—německého strategického dialogu si Vás Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo životního prostředí České republiky ve spolupráci se Spolkovým ministerstvem hospodářství a energetiky a Spolkovým ministerstvem životního prostředí, ochrany přírody, výstavby a bezpečnosti reaktorů Spolkové republiky Německo dovolují pozvat na panelovou diskuzi "Cesta k Energetické unii a COP 21: jak to vidí Berlín a Praha".

Panelová diskuse se ve dvou částech zaměří na výzvy pro národní a evropskou energetickou politiku související s Energetickou unií a na vývoj směrem ke globální dohodě o klimatu COP 21. V prvním panelu věnujícímu se energetice by hosté měli identifikovat pro ně nejdůležitější témata v rámci vývoje v EU, výzvy do budoucna, jak může tyto výzvy vyřešit česko — německá spolupráce, jaký dopad toto celé může mít na firmy z obou zemí a na energetickou bezpečnost.

Panelová diskuse se uskuteční v prostorách Ministerstva průmyslu a obchodu (Na Františku 32, Praha 1) dne 20. října 2015 od 14:15 hodin. Panelová diskuze bude probíhat v anglickém jazyce bez tlumočení, více informací je k nalezení v přiloženém programu diskuse. Účast je nutné potvrďit do 18. října 2015 na olhova@mpo.cz.