Více času na podstatné

Čína: Pětinu prodejů nových aut mají tvořit elektromobily a plug-in hybridy

25.04.2017 21:24

Podle výhledového plánu, na němž spolupracovala tři ministerstva, se má v roce 2020 ročně prodat v Číně 30 milionů automobilů a o pět let později ještě o dalších 5 milionů aut více. Významnou úlohu v prodejních výhledech hrají elektromobily a plug-in hybridy. Loni si takové auto koupilo 507 tisíc čínských zákazníků, tamní trh je tak celosvětovou jedničkou. Jejich popularita je daná státní regulací. Více ZDE

 

 

Mohlo by Vás zajímat: Carsharing v ČR v posledních letech zažívá výrazný růst

Z aktuálních údajů o sdílení aut, které zveřejnila Asociace českého carsharingu, plyne, že v ČR je k dispozici 344 sdílených vozidel ve více než desíti městech. Nejvíce jich je v Praze a v Brně. Mezi další města, kde lze carsharing využít, patří České Budějovice, Hradec Králové, Kolín, Liberec, Olomouc, Ostrava, Pardubice, Plzeň, Poděbrady a Svitavy.

V roce 2012 jezdilo po českých silnicích jen devět sdílených aut v jednom městě a je tedy zřejmé, že český carsharing rychle roste.

Mezi sdílenými auty výrazně převažuje model tzv. klasického carsharingu, kdy poskytovatel carsharingového systému dává k dispozici auta, jejichž je provozovatelem. V tomto modelu klienti nedávají k dispozici svá auta, ale využívají sdílená auta poskytovatele. Takto sdílených aut je nyní v ČR celkem 344 od čtyř aktivních poskytovatelů.

 

 

Zdroj: iHNED.cz