Více času na podstatné

ČR má tři nové CNG stanice a české firmy mají o toto palivo zájem

16.11.2012 10:27

První CNG stanice v Opavě otevřena

Čerpací stanice pohonných hmot v Opavě - Jaktaři je od 15.11. 2012 další v síti společnosti LUKOIL Czech Republic, s. r. o., která nově ve svém areálu nabízí motoristům i alternativu v podobě stlačeného zemního plynu. Jedná se o 43. stanici v ČR a první v Opavě.

 

CNG stanice v Uherském Hradišti konečně v provozu

Od neděle 12. 11. je konečně v provozu nová CNG stanice v Uherském Hradišti. Její provoz byl obnoven po závadě na výdejním stojanu. Podívejte se s námi blíže na její technické detaily.

 

Osmá stanice v Praze otevřena ve Strašnicích

Dne 8.11.2012 byla společnostmi VEMEX s r.o. a TVAJA CNG s.r.o. uvedena do zkušebního provozu plnící stanice CNG, instalovaná v Praze 10 - Strašnicích. Jde o 8. veřejnou stanici CNG v Praze.

 

V APM Automotive pořídili 26 vozů na CNG a plánuji další

Další zastávkou na cestě za osvědčenými příklady z praxe využití zemního plynu v dopravě je malé městečko Kdyně v Plzeňském kraji. Zde v šumavském předhůří totiž sídlí jeden z nejvýznamnějších dovozců a distributorů autodílů v České republice APM Automotive s.r.o.

 

Ceny nového VW eco up!

Volkswagen začíná prodávat v některých evropských zemích včetně Německa nejmenší Up! na zemní plyn. Třídveřový eco up! koupíte v Německu za minimálně 12.950 EUR, což je cca 328 600 Kč.

 

10 nejlevnějších aut na zemní plyn

Nejen čerpacích stanic, ale i továrně vyráběných aut na zemní plyn přibývá. Nejnovější přírůstek se jmenuje Škoda Citigo a stal se nejlevnějším vozem na CNG na českém trhu. Vybrali jsme devět dalších "plyňáků" do 700 tisíc korun.

 

Zdroj: https://www.cngplus.cz