Více času na podstatné

Den otevřených dveří v Elektrárně Dětmarovice

30.05.2012 12:57

V sobotu 2. čaervna proběhne v areálu dětmarovické elektrárny Den otevřených dveří spojený s oslavami Dne dětí. Po úspěšné loňské „premiéře“ bude letos opět součástí programu sportovně- charitativní projekt s názvem Oranžové kolo Nadace ČEZ. Akce proběhne od 9.00 do 13.00 hodin. Doprava pro návštěvníky z Orlové bude zajištěna.

 „Loňská návštěvnost Dne otevřených dveří předčila naše očekávání. V průběhu jednoho dne do elektrárny zavítalo rekordních více než 1 800 návštěvníků. Věřím, že i letošní ročník s pestrým doprovodným programem bude pro účastníky příjemně stráveným dnem,“ uvedl Vlastimír Kontrik, ředitel Elektrárny Dětmarovice.  

Zájemci budou mít příležitost si zblízka prohlédnout zařízení jediné černouhelné elektrárny Skupiny ČEZ v České republice. Kvalifikovaní průvodci seznámí návštěvníky se zákulisím výroby elektřiny a tepla, součástí bude i prohlídka kotelny, strojovny, odsíření, zauhlování i hlavního řídícího pracoviště elektrárny.

Na akci bude zastoupena i Nadace ČEZ se sportovně charitativním projektem „Oranžové kolo – šlapeme pro dobrou věc“. Návštěvníci budou mít možnost usednout na speciálně upravený rotoped a minutou jízdy pomoci neziskovým organizacím působícím v našem regionu. O přízeň návštěvníků budou „soupeřit“ Domov pro seniory Vesna z Orlové a Denní stacionář SALOME z Bohumína, pečující o děti se zdravotním postižením. Návštěvníci se sami rozhodnou, které z uvedených organizací chtějí pomoci. „Našlapaná energie“ se následně převede na finanční prostředky, které obdarovaným subjektům věnuje Nadace ČEZ.

Pro děti bude u příležitosti jejich svátku připraven pestrý program. Z jeho nabídky jmenujme alespoň zábavnou show s balónkovým klaunem, skákací hrad, autodráhu a trampolínu.  K dispozici bude řada soutěžních stanovišť s připravenými cenami. Pro děti, které přijdou převlečeny za některou profesi, bude navíc připravena malá odměna.

Doprava z Orlové do Elektrárny Dětmarovice a zpět je v rámci akce zajištěna. Odjezd z Orlové bude v 8.30 a v 10.00 hodin se zastávkami na trase Orlová-Samoobsluha, Orlová LŠU, Orlová-Věžáky, Orlová-Pošta, Orlová střed a Orlová - Nemocnice. Odjezdy z elektrárny stejnou trasou zpět budou v 11.30 a v 13.00 hodin.

 

zdroj: ČEZ