Více času na podstatné

Druhá výzva k předkládání žádostí o podporu v rámci Programu ochrany ozónové vrstvy Země

18.05.2012 10:10

Ministerstvo životního prostředí ve spolupráci se Státním fondem životního prostředí ČR vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí v rámci „Programu ochrany ozónové vrstvy Země ". Podpora je v rámci této výzvy určena na předem konkrétně specifikovaný účel - pořízení studie zaměřené na inventarizaci látek poškozujících ozónovou vrstvu v České republice v oblasti chladírenství a klimatizací, jejíž výsledky budou základem pro zaměření poskytování podpory z „freonového účtu" v období od roku 2013 do roku 2015. Příjem žádostí bude zahájen od 18. 5. 2012, končí dnem 30. 6. 2012 ve 12.00 hod.

Pro výzvu je alokováno 100 000 Kč, které budou poskytnuty formou dotace ve výši 100 % ze základu pro stanovení podpory. Cílem studie je zmapovat oblasti a určit jejich absorpční kapacity. Výsledkem by mělo být stanovení celkového finančního objemu, potřebného ke znovuzískání a zneškodnění všech regulovaných látek, které poškozují ozónovou vrstvu země a které nejsou předmětem systému zpětného odběru elektrozařízení.

Výstupem studie by také mělo být posouzení možnosti realizace zneškodnění regulovaných látek (mimo látek, jejichž zneškodnění je financováno systémem zpětného odběru elektrozařízení) v rámci stávajícího či upraveného znění Programového a Implementačního dokumentu OPŽP v oblasti podpory prioritních os 2 a 4 OPŽP.


Důležité dokumenty:

Příloha 1_Formulář žádosti 2. výzvy [ xls, 259.0 KB ]

Příloha 2_Pokyny pro žadatele_2. výzva [ pdf, 284.0 KB ]

Text 2. výzvy [ pdf, 244.7 KB ]

Pokyny pro příjemce podpory v rámci národních programů SFŽP ČR

další dokumety ZDE

 

Zdroj: SFŽP, MŽP