Více času na podstatné

E.ON dále snižuje ceny elektřiny na rok 2014

03.12.2013 11:36

Energetická skupina E.ON pokračuje ve své strategii, nabízet výhodné ceny energií svým zákazníkům. E.ON tak nabízí o téměř 10 % nižší cenu standardních produktů než v roce 2013. „Našim zákazníkům nabízíme levnější elektřinu pro rok 2014 již po celý letošní rok. V dubnu jsme nabízeli produkt Trend24, se slevou na silové elektřině ve výši 6 %, v září jsme v reakci na stále klesající nákupní ceny kampaň Trend24 zopakovali, snížení ceny tentokrát dosahovalo 12 % a konečně v listopadu jsme uvedli na trh službu E.ON Zajištění, s níž naši zákazníci mohli získat silovou elektřinu o 25 % výhodněji v porovnání se standardním ceníkem,“ hlásí před koncem roku dobrou zprávu předseda představenstva E.ON Energie Michal Šafář. I zákazníci odebírající plyn se v tuto chvíli nemusí obávat navýšení cen komodity, které zůstávají k 1. 1. 2014 zachované ve stávající výši.

E.ON se snaží myslet jak na zákazníky s nižší, tak i s vyšší spotřebou. „Snažíme se v prvé řadě snížit našim zákazníkům celkové náklady na energie. Z tohoto důvodu se zaměřujeme na všechny složky ceny,“ doplňuje tiskový mluvčí, Vladimír Vácha. Zákazníci s nižší spotřebou energie pocítí desetiprocentní snížení ceny relativně nejméně. Tito zákazníci tak budou profitovat zejména z toho, že E.ON nezvýšil pro příští stálý plat za rezervovaný příkon (tzv. platba za jistič).

Další dobrou zprávou pro zákazníky je, že v roce 2014 poklesnou regulované ceny a tím u společnosti E.ON poklesne i cena za distribuci. Pro segment domácností to bude v průměru znamenat snížení o 5,3 %. Regulované složky ceny pak poklesnou v průměru o 8,5 %. V případě plynu však z důvodů regulačních mechanismů poplatky za distribuci vzrostou o více jak 12%.

 

Zdroj: TZ E.ON