Více času na podstatné

E15: Veolia se vrací do byznysu s odpadem, chce novou spalovnu

15.01.2015 10:09

Praha Veolia ČR zvažuje po loňské fúzi s Dalkií návrat do byznysu s odpadem, který opustila loňským prodejem svého podílu ve firmě Marius Pedersen. „V Česku bych viděl jako hlavní spalování odpadu. Díky naší expertize půjdeme tímto směrem,“ uvedl pro deník E15 generální ředitel Veolia ČR Philippe Guitard. Výši investice neupřesnil, nicméně řekl, že stavba spalovny vyjde v průměru na 200 milionů eur. Více ZDE

 

 

 

Voda, energie a odpady pod společnou značkou VeoliaOd 1. ledna 2015 je skupina Veolia v České republice řízena jednotně. Vznikla jednotná struktura řízení aktivit vodárenství, teplárenství a odpadového hospodářství pod společnou značkou Veolia. Generálním ředitelem skupiny je Philippe Guitard, který je zároveň ředitelem skupiny pro střední a východní Evropu.

V souvislosti se spojením jednotlivých divizí skupiny pod hlavičku Veolia ve všech zemích dochází k spojení existujících nadačních fondů na území České republiky. Začátkem roku 2015 se uskutečňuje fúze Nadačního fondu Dalkia a Nadačního fondu Veolia. První ze jmenovaných fondů zaniká, nástupnickým subjektem bude Nadační fond Veolia. Hlavní programy NF Veolia: MiNiGRANTY VEOLIA, Voda pro Afriku, Cesta pstruha, Ukliďme svět!

Veolia Energie v ČR, vyrábí a distribuuje teplo, chlad a elektrickou energii, zajišťuje dodávky průmyslových utilit – stlačeného vzduchu, dusíku atd. Zásobuje teplem 260 000 domácností a zaměstnává 2 238 pracovníků. Veolia (Voda) je předním dodavatelem služeb na českém vodohospodářském trhu. Zhruba 3,7 mil. obyvatel zajišťuje výrobu a distribuci pitné vody a odvádění a čištění odpadních vod. Více než 1150 měst a obcí ČR ji svěřilo provoz vodohospodářské infrastruktury. Pro 27 průmyslových podniků zajišťuje Veolia provoz vodohospodářských zařízení. Zaměstnává 5 031 lidí.

 

Zdroj: Vodarenstvi.cz

 

Zdroj: E15Více na: https://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/veolia-se-vraci-do-byznysu-s-odpadem-chce-novou-spalovnu-1153300#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink