Více času na podstatné

ECHA pořádá jedenáctý Stakeholders´Day

01.03.2016 08:43

ECHA bude ve dnech 24. 5. - 25. 5. 2016 pořádat v Helsinkách již "11th Stakeholders´ Day". Registrace pro účastníky této akce byla zahájena. Na konferenci bude navazovat dvoudenní Helsinské chemické fórum.

Konference nabízí účastníkům možnost získat informace o všech novinkách a aktivitách ze strany ECHA, evropských průmyslových asociací a nevládních organizací.

Hlavním letošním zaměřením konference bude příprava na konečný registrační termín podle nařízení REACH v roce 2018. Registrantům, zejména malým a středním podnikům, bude poskytnuta platforma, poslední rady a pokyny. Kromě toho mohou účastníci 24. května absolvovat školení o vylepšených IT— nástrojích ECHA (IUCLID, Chesar, REACH—IT).

Tak jako v předcházejících letech nabízí ECHA možnost účastnit se individuálních osobních schůzek s odborníky agentury, prodiskutovat s nimi individuální problémy a získat tak doporučení a pokyny k jejich vyřešení.

Konferenci bude možné sledovat na internetových stránkách ECHA on—line, odkaz agentura sdělí 24 hodin před zahájením události.

On—line registrace na konferenci probíhá až do pondělí 9. května 2016. K dispozici je také program konference. Účast na konferenci je bezplatná, dopravu a ubytování si hradí účastníci.

Další podrobnější informace naleznete na internetové stránce konference.

Po skončení konference se ve dnech 26. 5. — 27. 5. 2016 bude konat každoroční Helsinské chemické fórum (HCF), které přináší zástupcům státních institucí, průmyslu, akademií a médií možnost zapojit se do dialogu o klíčových otázkách v oblasti bezpečného nakládání s chemickými látkami. Účastníci předcházející konference mají nárok na snížené vstupné 650 € (kód při registraci SHD2016).

Program HCF a registrace

 

 

Zdroj: MPO