Více času na podstatné

ECHA: Použití kadmia a jeho sloučenin v plastech

21.01.2013 06:48

ECHA žádá o předložení informací ohledně použití kadmia a jeho sloučenin v plastových materiálech v souvislosti s přípravou dokumentace podle přílohy XV REACH. Cílem je posoudit dopad případného rozšíření stávajícího omezení (záznam 23 příloha XVII REACH).

V návaznosti na žádost Evropské komise Evropská agentura pro chemické látky (ECHA) zkoumá argumenty pro rozšíření omezení týkající se kadmia a jeho sloučenin v plastových materiálech ze současných 16 specifických plastů uvedených v záznamu 23 přílohy XVII nařízení REACH na všechny plastové materiály. ECHA žádá o informace, které pomohou určit dopad tohoto případného rozšíření.

V této rané fázi řízení o omezení mohou všichni, kterých by se toto omezení týkalo a byli jím negativně ovlivněni nebo ti, kteří mají informace o významných použitích kadmia a jeho sloučenin v plastech nebo o možných alternativách, předložit své připomínky.

 

Připomínky je možné podat do 11. února 2013 prostřednictvím on—line dotazníku, který je k dispozici na internetových stránkách ECHA — call for evidence consultation.

 

Výzva k předložení informací je příležitostí pro všechny zainteresované strany vyjádřit své názory v této rané fázi řízení o omezení. Předložené informace pomohou ECHA při přípravě dokumentace podle přílohy XV k návrhu rozšíření omezení týkající se kadmia a jeho sloučenin v plastových materiálech. Tato výzva nenahrazuje veřejnou konzultaci k návrhům na omezení, která je standardní součástí řízení o omezení, a která bude probíhat později.

 

Další informace (ANJ):

Celá zpráva ECHA

Základní informace týkající se použití kadmia a jeho sloučenin v plastových materiálech

Předběžná zpráva týkající se použití kadmia a jeho sloučenin v plastových materiálech

 

Zdroj: MPO