Více času na podstatné

ERÚ očekává v závěru roku mimořádný nárůst žádostí o udělení licence

19.10.2012 14:33

Energetický regulační úřad očekává v závěru roku mimořádný nárůst žádostí o udělení licence pro výrobu elektřiny z nově připojených fotovoltaických zdrojů. Zatímco od začátku tohoto roku do 30. září 2012 bylo zpracováno 4653 žádostí, očekává ERÚ navýšení tohoto počtu o více jak dvojnásobek, tj. na přibližně 10 000 i více.

Pro bezproblémový průběh správního řízení při rozhodování o udělení licencí ERÚ doporučuje všem žadatelům, aby se dobře seznámili s požadavky na dokumenty a podklady, které je nezbytné k žádosti o licenci doložit. Tyto požadavky jsou uveřejněny na stránkách ERÚ https://www.eru.cz/diasread_article.php?articleId=222. ERÚ také doporučuje žadatelům, aby si prostudovali aktuality na webových stránkách, kde jsou zveřejněny důležité
informace související s licenčním řízením.

ERÚ dále radí zasílat žádosti v písemné formě na adresu: ERÚ, Odbor Licencí, Masarykovo nám. 5, 586 01 Jihlava.

Žádosti doručené ERÚ budou vyřizovány v zákonných lhůtách. Pro zrychlení komunikace ERÚ doporučuje v žádosti uvést jméno kontaktní osoby, její telefonní číslo a emailovou adresu.

S ohledem na avizované navýšení počtu žádostí ERÚ současně uvádí, že u žádostí o udělení licence doručených po 30. listopadu 2012 nebude možné zaručit vydání rozhodnutí do konce roku 2012.

„Energetický regulační úřad je připraven vyřídit všechny oprávněné požadavky na udělení licence na výrobu elektřiny bez opakování zásadních chyb, ke kterým docházelo při udělování licencí v roce 2010,“ uvedla předsedkyně ERÚ Alena Vitásková.