Více času na podstatné

Evropská komise představila novou strategii energetické bezpečnosti

29.05.2014 08:10

Evropská komise představila novou strategii pro posílení bezpečnosti dodávek energie. Hlavními body strategie je dokončení vnitřního energetického trhu EU, modernizace energetické infrastruktury, diverzifikace vnějších dodávek energie, posílení nouzových mechanismů, zvýšení domácí výroby energie a zlepšení energetické účinnosti. Důraz je také kladen na koordinaci vnitrostátních energetických politik a jednotné vystupování při jednání s vnějšími partnery. Předloženou strategii projednají vedoucí představitelé EU na zasedání Evropské rady na konci června.  na: https://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/brusel-zada-zatezove-testy-v-energetickem-sektoru-1088915#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylinkVlastní zpráva je dostupná ZDE (tiskovou zprávu najdete ZDE) a executive summary k doprovodné studii ZDE.

 

 

Konfederace evropského podnikání BUSINESSEUROPE se vyjádřila k přijetí nové strategie energetické bezpečnosti, kterou tento týden zveřejnila Evropská komise a kterou budou na červnovém zasedání Evropské rady projednávat také vedoucí představitelé EU. I s ohledem na dění na Ukrajině je dle BUSINESSEUROPE nákladově efektivní strategie energetické bezpečnosti nezbytná. Zvyšování a diverzifikaci zdrojů energie jak z vnitřního tak vnějšího hlediska označuje jako krok správným směrem a navrhuje zabývat se také potenciálními novými zdroji energie, jako je například břidlicový plyn.

 

Čtěte také:

Brusel žádá zátěžové testy v energetickém sektoru (E15, 29.5.2014)Více na: https://zpravy.e15.cz/byznys/prumysl-a-energetika/brusel-zada-zatezove-testy-v-energetickem-sektoru-1088915#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Energetická bezpečnost : Komise navrhuje komplexní strategii k posílení bezpečnosti dodávek (ANJ, EK)

 

 

Zdroj: CEBRE