Více času na podstatné

Firmy přiznají nakolik znečišťují životní prostředí

14.12.2017 08:30

Víc a víc firem se zapojuje do boje proti klimatickým změnám. Firmy, které se účastní kampaně vedené miliardářem Michaelem Bloombergem a guvernérem Bank of England, se rozhodly, že začnou zveřejňovat informace o tom, jak znečišťují klima.

Firmy tak začnou zveřejňovat informace o uhlíkové stopě, využívání energie, plánech řízení rizik a strategie či o tom, jak zpomalit klimatické změny. Signatáři nové dohody to sdělili na summitu, na němž bojovníci proti globálnímu oteplování slavili druhé výročí Pařížské dohody o klimatu.

 „Pro investory jsou tyto finanční informace důležité. Nyní mají konečně příležitost je získat,“ řekl guvernér Bank of England Mark Carney pro televizi Bloomberg.

Carney řekl, že největší investiční domy a pojišťovny mají obrovský zájem o to, aby se při schvalování finančních rozhodnutí sledovaly i klimatické údaje. Velká část finančního sektoru chce podle jeho informací rozlišovat mezi firmami, které se v oblasti klimatu chtějí angažovat a těmi, které nikoliv. „Bude nepříjemné být v té druhé skupině,“ dodal Carney.

 

 

Zdroj: iDNES.cz