Více času na podstatné

Hostem Dvaceti minut Radiožurnálu bude Jaroslav Míl, bývalý ředitel společnosti ČEZ. Tématem večerního Hyde parku ČT bude cena energií s ekonomem Miroslavem Zajíčkem.

03.12.2012 16:37

Je dobrý nápad, aby stát garantoval výkupní cenu elektřiny z jádra? Půjde bez této garance vůbec dostavbu Jaderné elektrárny Temelín zaplatit? A kdo vlastně potřebuje další jaderné bloky – desetimiliónová Česká republika, nebo ČEZ? Bývalý generální ředitel ČEZ Jaroslav Míl bude dnes hostem Martina Veselovského v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu po 17hodině. Upozorňujeme, že rozhovor musel být z časových důvodů předtočen, proto nebude možné odpovídat na otázky zaslané během vysílání. Zvukový záznam rozhovoru.

 

Elektřina v příštím roce zdraží v průměru o 2,4 procenta, zemní plyn o 4,1 procenta. Malým podnikatelům se ceny elektřiny zvýší průměrně o 3,1 procenta. Proč za energie platíme stále víc? A jakou roli v tom hrají obnovitelné zdroje? Ptejte se ekonoma Miroslava Zajíčka z Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické, který večer přijde večer do Hyde Parku. Záznam pořadu.

 

Zdroj: Radiožurnál, Česká televize